Kitlesel Fonlama ile sosyal girişimcilere sen de destek ol

Sosyal etki girişimlerini destekleyen platform imece’de pozitif etki yaratmayı odağına alan girişimleri, ihtiyaç duydukları kaynaklarla bir araya getirmek için çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu süreçlerde farklı meseleleri çözmek için çalışan sosyal proje ve girişimler ile yollar kesiştiği için pek çok öğreni elde etti. Bu öğrenimlerin en temeli de, sosyal faydayı önceliklendiren girişimlerin özellikle ilk dönemlerinde gereken finansal kaynaklara erişimde karşılaştıkları zorluklar oldu.

Bu zorlukları aşmanın, kolaylaştırmanın yöntemlerinin araştırıldığı bu süreçte platform partneri UNDP‘nin beraber çalıştığı AltFinLab ekibi ile bir araya geldi. Alternatif finansman kaynaklarını farklı bölgelerde sosyal fayda alanına yönlendirmek üzerine çalışmalar yürüten partnerler ile imece’nin yol haritası ortak bir noktada buluştu:

“Kitlesel fonlama ve sosyal girişimleri bir araya getirmek”

Bu kapsamda 5 ay boyunca beraber çalıştıkları 8 girişimden 3’ü kitlesel fonlama kampanyalarını Kasım ayında yayınlıyor:

  • Birleşik Mutfaklar, Güçlü Kadınlar: Maide, kadınları iş ve girişimcilik olanaklarıyla buluşturan mutfaklarının temel ihtiyaçlarını karşılayacak.
  • 100 Okul 100 Oyun: Öğrenme Tasarımları, kitlesel fonlama kampanyası ile okullarda toplumsal cinsiyet eşitliğini bilinci kazandırmayı hedefleyen eğitsel bir oyun olan Toplumsal Eşitlik Kiti’ni 100 okula gönderecek.
  • Her Nesneyi Oyuncağa Dönüştüren Kit: Toyi, kampanya ile çocukların yaratıcılıklarını geliştiren oyun kitini daha fazla çocukla buluşturmayı hedefliyor.

Kasım ayının ilk haftasından itibaren toplumsal meseleleri çözmek için çalışan sosyal girişimlere sen de destek olabilirsin. Kampanyalar açıldıkça bilgilendirmeye devam edeceğiz. Girişimleri buradan daha detaylı inceleyebilir, destek olmak istediğin takıma mesajını iletebilirsin.

Güncel İçerikler