Blockchain tabanlı fintech Creosafe, Startupfon’dan 2.5 milyon dolar değerleme ile ilk yatırımını aldı

Blockchain teknolojisinin sermaye piyasalarına başarıyla ugulanmasına öncülük eden Creosafe, sizlere geçtiğimiz günlerde kurucu ortağı Gülsüm Çıracı ile röportajını paylaştığımız Startupfon’dan, 2.5 milyon dolar değerleme ile ilk yatırımını aldı.

Creosafe, hızla gelişen ve finansal piyasaların işleyişini tamamen değiştirecek olan Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen bir Fintech ekosistemidir. Bu ekosistem Ricardian-Smart kontratlar ile, varlığa dayalı tokenizasyonun öncüsü olup, ikincil piyasası olmayan sermaye yatırımlarına likidite sağlamaktadır. Bu şekilde likid olmayan varlıkların ABD’deki yıllık pazar payı 1.9 trilyon dolardır.

Konu ile ilgili açıkalama yapan Creosafe in kurucu ortağı ve CEO’su Yusuf Mugaloğlu ‘’Bizim nesil, hayatımızı ve  iş yapış şeklimizi radikal bir şekilde değiştiren iki önemli teknolojiye tanık oldu: “İnternet ve cep telefonu”. Bu iki teknolojinin üreticisi ya da yatırımcısı olma şansım olmadı. İyi bir kullanıcısı oldum. Şimdi ekonomik hayatı benzer şekilde değiştirecek olan blockchain teknolojisine tanık oluyoruz. Creosafe ile bu teknolojinin öncülüğünü yapmak, üreticisi olmak, özellikle bunu ABD gibi rekabetin cok yoğun olduğu bir ekonomide yapmak büyük bir mutluluk kaynağı” dedi.

Creosafe’in diğer kurucu ortağı ve CMO’su Demet Doltas ise “Para havalesi ya da ödeme sistemleri dışında bir fintech oluşturmak kolay değil. Creosafe hem bunların dışında bir fintech hem de kripto dışında blockchain teknolijisine inovatif bir uygulama alanı yaratan bir fintech şirketi. Yatırımcıların en önemli ihtiyaçlarından biri olan likidite sorununu çözen inovatif bir fintech uygulaması. Bu açıdan bakınca, ülkemizden hep beraber bir unicorn, milyarlarca dolarlık pazar payina sahip kürsel bir şirket çıkaracağımıza inancımız tam.

Creosafe, ekosistemine giriş ve kullanım yetkisi veren creo token’ları 2019 yılında ihraç edip satışa çıkaracak.

Creosafe’in danışma kurulunda blockchain ve Dapp uzmanı Sam Onat Yilmaz, Cavit Yantaç, Cerberus Capital’den Leon Tokatlılar, finansal hukuk danışmanı Burak Karamete ve yatırım bankcısı Orkun Altuğ da yer alacak.

Creosafe’le ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler