Kadın girişimciler için Arya İş Atölyeleri başladı

İş Bankası desteği ile Türkiye’nin ilk ve tek kadın odaklı yatırım platformu Arya tarafından başlatılan kadın girişimciler için İş Atölyeleri başladı. 5 modülden oluşan İş Atölyeleri’nin ilk modülü olan Patron Bilançosu, İş Bankası’ndan Ethem Eliaçık, Arya’dan Ahu Büyükkuşoğlu Serter, TÜRMOB’dan Cenk İçer ve İşnet’ten Ayhan Akgöz ile gerçekleşti.

Bir İş Size Para Kazandırmıyorsa O İşi Yapmayın.

25 kadın girişimcinin katıldığı toplantıda kadın girişimciler, şirket bilançosu okumaktan muhasebecisini yönetmeye kadar her konuda sorularını işin uzmanlarına sordu. Samimi bir ortamda sohbet ve karşılıklı iletişim içerisinde gerçekleşen toplantıda konuşmacılar, işini büyütmekte olan kadın girişimcilerle önemli tüyolar paylaştı. İş Bankası Ticari Bankacılık Pazarlama Bölüm Müdürü Ethem Eliaçık “Dengeli bir alacak ve borç yapısının önemini, vade uyumu, yatırımların uzun vade ile işletme sermayesinin kısa vade ile fonlanması gerekliliğini vurguladı. Arya Kurucusu ve Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter ise “Bir iş size para kazandırmıyorsa o işi yapmayın.” diyerek karlılığı olmayan iş ile vakit harcamamalarını ve önce “Doğru işi mi yapıyorum?” diye sorgulamalarını önerdi. İşnet’ten Ayhan Akgöz ve TÜRMOB’dan Cenk İçer ise girişimcilerin kullanabilecekleri, erişilebilir fiyatlara, okuması kolay muhasebe programlarını kullanmalarını önererek muhasebecileri ile ilişkilerini iyi tutmaları konusunda “Muhasebeciniz ile dost olun.” tavsiyesinde bulundu.

Katılan kadın girişimcilerin genel olarak muhasebecisinden kaçtığı ve vergilendirme konusunda sorun yaşadığı dile getirildi. Konuşmacıların bu konudaki en önemli tavsiyesi ise “Vergi kazançtan doğar. Finansal planlama ve nakit akışı ile yaşadığınız zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.” oldu. Katılan kadın girişimciler, toplantı sonunda, bugüne kadarki en samimi ve iş odaklı toplantı olduğunu belirterek İş Bankası ve Arya’ya teşekkürlerini iletti. Eğitime katılan kadın girişimcilerden Sorax Teknoloji şirketinin Kurucusu Deniz Turan program hakkında “Dolu dolu bir programdı. Bir girişimci olarak , şirketlerin gelişim süreçleri hakkındaki sorularıma net ve yapıcı cevaplar aldım. Genel hatlarıyla olması gerektiği gibi iş odaklı ve verimli bir toplantıydı. İhtiyacı olan tüm kadın girişimcilere tavsiye ediyorum.” dedi.

Güncel İçerikler