İş Bankası, Silikon Vadisi’nden sonra dünyadaki ikinci İnovasyon merkezini Çin’de açtı

Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük yazılım şirketlerinden olan Softtech, bankacılık ve finans alanında sahip olduğu tecrübesini ve gücünü yeni açtığı ofis ile Çin’e de taşıyarak, bu pazardaki işbirliği fırsatlarını değerlendirecek, buradaki inovatif kültürü ve teknolojinin yaygın kullanımını yakından takip edecek.

Büyük veri, yapay zeka, bulut hizmetler, nesnelerin interneti, siber güvenlik gibi yeni teknolojilerin son derece önemli hale geldiği günümüzde İş Bankası’nın dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunacak olan Çin ofisi, çeşitli işbirliği modelleriyle Softtech ürünlerinin değişik pazarlara girmesinin de yolunu açacak.

Softtech, Silikon Vadisi’nin ardından Şanghay’daki merkezi ile Çin gibi büyük bir pazarda yüksek teknoloji firmaları ve ‘fintech’ şirketlerini yakından izleme imkanı da bulacak. Diyalog bankacılığı, yapay zeka, robotik teknolojiler, mobil teknolojiler ve siber güvenlik alanlarında çalışmalar yürüten Softtech ve İş Bankası çalışanları, Çin’deki ofiste belirli aralıklarla görev alarak, inovasyon projelerine doğrudan katılacak ve bu yolla teknolojideki yeni gelişmeleri yerinde ilk olarak deneyimleyebilecek.

İş Bankası’nın iştiraki: Softtech

1 Şubat 2006 tarihinde Türkiye İş Bankası’nın iştiraki olarak kurulan Softtech; İstanbul, Ankara ve San Francisco’da bulunan ofisleriyle toplam 8 farklı lokasyonda, 950’den fazla kişiden oluşan profesyonel kadrosuyla Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük yazılım şirketidir. Softtech, bankacılık ve finans sektöründeki tecrübesinin gücü ve deneyimli insan kaynağı ile farklı alanlarda faaliyet gösteren iş ortaklarına, dijital çağın gereklerine uygun müşteri odaklı çözümler geliştiriyor. Yaratıcı ve inovatif çözümler sunduğu bankacılık, sağlık, liman otomasyon, gayrimenkul portföy yönetimi gibi farklı alanlardaki ürünleriyle uluslararası pazarlarda da güçlü ve global bir oyuncu olmayı hedefleyen Softtech, bu doğrultuda birçok yenilikçi girişimleri destekliyor ve bu girişimlerin dünyaya açılmalarına yardımcı oluyor.

Güncel İçerikler