Lonca Girişimcilik Merkezi ikinci döneminden mezun olan 7 girişim

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, ikinci dönem mezunlarını verdi. Dokuz girişimci ekibe altı ay boyunca eğitim ve mentorluğun yanı sıra kuluçka hizmeti, hibe ve Ar-Ge desteği gibi ayrıcalıklardan yararlanma imkânı sunulan merkezde, çocuk ve gençlere yönelik iş geliştirme eğitimlerinden KOBİ’lere destek sağlayan programlara kadar birbirinden farklı projeler desteklenip geliştirildi.

Lonca Girişimcilik Merkezi’ndeki girişimcilere eğitim, proje bazlı mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmetinin yanı sıra hibe, Ar-Ge desteği ve FinTech’ler için API gibi pek çok ayrıcalık sunuluyor. Eğitimin ardından topluma, sektöre ve Kuveyt Türk müşterilerine faydalı olacağı düşünülen uygulamalar projelendirilip Kuveyt Türk’ün iş süreçlerine dâhil ediliyor. Bazı projelerin girişimcileri ise Kuveyt Türk’ün KOBİ veya ticari müşterileriyle buluşturuluyor.

Lonca Girişimcilik Merkezi ikinci döneminden mezun olan 7 girişim:

Fikir Değirmeni: 9-18 yaş grubuna fikir, proje ve iş geliştirme alanlarında eğitim verilen Türkiye’nin ilk bilim odaklı çocuk ve genç kuluçka merkezi.

Akaunting: KOBİ’lerin nakit akışını takip etmeleri için tasarlanan açık kaynak kodlu ve ücretsiz online ön muhasebe programı.

Payfull: İşletmelerin tahsilat süreçlerini kolaylaştıran, ödemelerini daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yapabilmelerini sağlayan online tahsilat sistemi.

Keyzy: Lisansları güvenilir sunucular üstünde en kolay yöntemle otomatik olarak oluşturma, aktifleştirme ve dağıtma görevi üstlenen bulut tabanlı ve kolay kullanımlı bir lisans yöneticisi.

Socivy: Instagram’daki aksiyonları otomatik olarak gerçekleştirerek hesapların organik bir şekilde büyümesini sağlayan bir Instagram otomasyon aracı.

ArgeX: WatchX, 9 yaşından itibaren çocukların STEM eğitiminde robotik ve kodlamayı öğrenmeleri için kullanılan, Arduino ve Scratch ile programlanabilen ve giyilebilir yapısı sayesinde bileğe takılabilen bir geliştirme kartı.

UserVision: Marka ve ajansların, tüketicilerin bilinçaltı ve bilinçli ihtiyaçlarını, algılarını hızlı ve doğru şekilde anlamalarını sağlayarak, daha kullanıcı odaklı ürünlerin ve servislerin ortaya çıkmasını sağlayan bulut tabanlı bir platform.

Jürinin belirlediği dokuz girişimci ekibine, Nisan 2018 itibarıyla eğitim ve mentorluk verilmeye başlandı. Merkeze kabul edilen 9 ekipten 2 tanesi süreç dahilinde projesini durdurmaya karar verdiği için ikinci dönemden 7 girişim mezun oldu.

Güncel İçerikler