Allbirds, Amerika İngiltere ve Asya’da yeni şubeler açıyor

Farklı ürünler üzerine çalışan ve özellikle pantolon ile ayakkabılara yoğunlaşan Allbirds şirketi yeni açacağı şubeler için 50 milyon dolarlık harcama yapacağını açıkladı. Bu harcamanın bir kısmını aldığı yatırımlardan kullanacağını ifade eden şirket şuana kadar değerini 1,4 milyar dolar kadar yükseltti

San Francisco merkezli şirket online satış ile çalışıyor ama şimdi yeni trendler üzerine çalışmak ve daha fazla satış yapmak amacıyla gerçek dükkanlar açmaya karar verdi. Özellikle San Francisco ve New York ile başlamayı düşünen şirket Amerika, Yeni Zellenda, Avusttalya, Kanada gibi ülkelerde de dükkanlar açacak

Mağazaların önümüzdeki hafta açılacağını açıklayan şirket yetkilileri 2019 yılına kadar İngiltere’de şubeler açacak. Alınan bilgelere göre şirket açacağı bu şubeler için yatırım aramaya devam ediyor. Kapılarını Asya piyasalarınada açmayı düşünen Allbirds Hong Kong ve Singapur gibi yerlerde kendisine ortak arıyor.

Çevre dostu yün ayakkabılar üreten bir yan şirket açan Allbirds yün ve okaliptus lifinden yapılan ve karbon salınımına neden olmayan ürünlerini de yeni dükkanlarında satmayı planlıyor. Şirketin yöneticilerinden Zwillinger konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada düşüncelerini şöyle ifade ediyor, “Küresel ısınma artık heryerde bir problem haline geldi ve bunu aşmak için kısa süre içinde harekete geçmemiz gerekiyordu. Biz de hemen harekete geçtik kimseye zarar vermeyecek ayakkabılar ürettik”

Şirket özellikle ayakkabı üretimine büyük bir yatırım yaptı ve 7 milyon dolarlık ayakkabı üretim alanı oluşturdu. Bu yatırımın kısa süre sonra kendisine çok daha iyi bir şekilde döneceği düşünülüyor.

 

Güncel İçerikler