Gezi ağı Mapify 1 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli gezi ağı ya da kendi tanımlaması ile sosyal gezi ağı Mapify farklı Amerika ve Avrupa menşeli şirketlerden 1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım yapan şirketler arasında İsveç Ennea VC, GoButler, LayJax yer alıyor.

Mapify gezi uygulaması, Airbnb kurucularından Gunner Froh, Fredrik Posse ve Hagen Angermann tarafından kurulan Sandbox Innovation Fund şirketlerinden yatırım aldı. 2017 yılında piyasaya çıkan uygulama gezginlerin deneyimlerini paylaşarak diğer gezginlerin önerileri sayesinde yeni rotalar bulmasını sağlayan oldukça popüler uygulamalardan biri

Gezginlerin kendi gezilerinden fotoğraf yüklemesini sağlayan ve gezdikleri yerleri eş zamanlı olarak paylaştıkları, birbirlerine yorumlar yazdıkları ve bütün seyahatleri ile ilgili not düştükleri bir uygulama. Uygulama sayesinde diğer gezginlerin neler yaptıklarını görebiliyor ve aynı yerleri deneyimleme şansı sağlıyor.

Klasik sosyal medya uygulamalarından farklı bir yapıya sahip olan Mappify uygulaması yer bildirimi yapılan bir platform aynı zamanda gitmek istediğiniz ülke ve şehri uygulama üzerinden kolayca seçerek alternatif gezi rotaları oluşturabiliyorsunuz.

Mapify kurucu ortaklarından biri ve CEO Patrick Hade uygulama ile ilgili yaptığı bir açıklamada şöyle konuştu, “Küresel seyahat ağı giderek gelişiyor ve herkesin bu tür pratik uygulamalara ihtiyacı var. İnsanlar artık gidecekleri yerlerle ilgili bilgileri farklı kaynaklardan okuyor ve planlarını yaparken başkalarının planlarından da ilham almak istiyor. Biz de bunu düşünürek bu uygulamayı geliştirdik ve küresel çapta gezginlere büyük kolaylık sunduk. Kişisel yorumlar herkesin seyahatini kolaylaştırıyor. ”

Tripadvisor ile ciddi rekabet eden uygulama aldığı yatırımlar ile büyümeye devam ediyor.

Güncel İçerikler