Samsung azalan telefon satışına rağmen 15,5 milyar dolar kar elde etmeyi bekliyor

Samsung Galaxy S9 ile son çeyrekte elde ettiği zayıf satışlar nedeniyle bir yıl içerisindeki en düşük artış gösteren kar oranını gerçekleştirdi. Ancak şirket telefon satışından çok daha fazlasını içeren ürün skalasına sahip bu yüzden yılın son çeyrek sonuçları için yaklaşık 15,5 milyar dolarlık rekor işletme karını öngörüyor.

Türkiye’de fazlasıyla rağbet gören Koreli firma yıllık bazda yüzde 20 oranın karşılığı olan 15,5 milyar dolar ve faaliyet karına karşılık 65 trilyon KRW oranında bir artış bekliyor Samsung ilk çeyrekte yüzde 18 artış gerçekleştirmişti.

Samsung’un yayınladığı performans raporu pek ayrıntılı bilgi vermiyor bu yüzden en büyük rakibi olarak görülen Apple’ın son çeyrekte piyasaya sürdüğü son model telefonları ile Note 9 ‘a olan talep değerlendirilmesi yapılamıyor fakat Samsung Iphone sürümlerine kıyasla çok daha farkedilir değişiklikleri sayesinde kullanıcıların daha çok dikkatini çekecek gibi görünüyor.

Samsung ürettiği çipler ile gelirinin yüzde 80’ini sağlıyor ve depolama alanında önemli bir yere sahip DRAM talepleri yüksek fiyatları oluşturuyor ancak analistler büyümenin uzun sürmeyeceğini ifade ediyor.

Samsung aylık gelir oranlarını yayınladığında daha fazla bilgi edineceğiz

Güncel İçerikler