GV destekli Quartet Health Şirketinde kaos belirtileri

87 milyon dolarlık girişim şirketi GV (Oak HC/FT ve F-Prime Capital) tarafından desteklenen Quartet Health 2014 yılında Arun Grupta, Steve Shulman ve David Wennberg tarafından kuruldu. Şirketin temel amacı sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlanmasıydı. Piyasaya sürülen uygulamalar ile herkesin zihinsel ve fiziksel sağlık sistemine daha kolay ulaşması sağlanıyordu.

Ancak New York merkezli şirketin son yaşadığı sorunlar şirketin istediği yönde ilerlemesine engel oldu. Geçen haftalarda Ürün Müdürü Rajesh Midha şirketten ayrıldı sonrasında ise operasyon müdürü David Liu istifa etti. Şirketin kurucu ve yöneticilerinden Arun Gupta ise yeni yönetim kurulu başkanı oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan David Liu şöyle dedi “Ben artık farklı alanda gelişmek istiyorum bu yüzden şirketin yöneticiliğinden ayrıldım.”

Gupta ve Wennberg ile işten ayrılan Liu‘nun sorumluluklarını kendileri üstleneceğini ifade etti. Bu nedenle bunun bir sorun yaratmayacağını belirttiler. diğer çalışanların da işten ayrılıp ayrılmayacağı sorulduğunda ise Wennberg şöyle dedi “Her zaman işe yeni birileri başlıyor ve bazı kişiler de işten ayrılıyor. Bu bizim büyümemizin bir parçası.”

Quarth Health şuan 150 kişi ile çalışıyor. Ancak aldığımız bilgilere göre şirket Linkedln hesabı üzerinden yeni bir iş ilanı yayınladı ve büyüdükleri için yeni kişilere ihtiyaç duyduklarını yazdı.

Grupta kariyerine MacKinsey danışmanlık şirketinde başlamış sonrasında Dünya Bankasına girmiş ve 2014 yılında ise bir veri madenciliği şirketi kurmuştu. Sonrasında ise aynı yıl ortakları ile birlikte Quartet Health şirketini kurdu.

Ocak ayında değerini 40 milyon dolar yükselten şirket şuan 300 milyon dolar değerinde.

Güncel İçerikler