Facebook, Linkedln sahasına Rafdash ekibi ile giriş yaptı

Facebook, Linkedln sahasına girebilmek için yeni bir ekip kuruyor. Profilinize uygun iş bulmanızı sağlayan Refdash ekip üyelerinin bir kısmı Facebook da yer alan ‘Jobs’ özelliği üzerinde birlikte çalışacaklarını duyurdu

Facebook istihdam çalışmalarına katkı sağlamasını amaçladığı Jobs özelliği kullanımına belirli ülkelerde başladı ancak Linkedln kullanımının aksine Facebook sürekli çalışan boşluğu oluşturan hizmet ve parakende sektörü işleri gibi mavi yakalı işlere odaklandı.

Refrash ekibi sahip olduğu deneyimle Facebook ise sahip olduğu geniş kullanıcı kitlesiyle farklı sektörleri kapsayan geniş bir kitleyi etkilemeyi hedefliyor. Facebook’un en büyük avantajı zaten insanların doğal olarak göz attığı bir yer olması bu yüzden kullanıcılar iş aramıyor olsa bile iş ilanlarına mağruz kalabilirler ancak iş ilanı görmek herkes için motive edici olabilir. Facebook, Jobs özelliğini 2017 yılında android ve ios sürümü olmak üzere Brezilya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya’da kullanıma sundu. Facebook yönetim kurulunda yer alan Alex Himel Amerika’da iş arayan 4 kişiden birinin Facebook ile iş bulduğunu söylemişti.

Uzaktan mülakat yaparak işe alma süreci için araç geliştirmek Facebook’un teknik yetenek testi gereken iş alımlarında bir avantaj sağlayabilir ancak Skype mülakatlar için sıkça tercih ediliyor Microsoft gerçek zamanlı kod editörü ile teknik işleri ve geliştiricileri test etmeye izin vereceğini açıkladı bu durum Facebook’un işlerini zorlaştırabilir.

Facebook yeni hamlesiyle iş arayanlara sağlayacağı hizmet sayesinde kaybettiği güveni geri kazanabilecek mi bilmiyoruz ama gelişmeleri takip etmeye devam ediyor olacağız.

Güncel İçerikler