Vital Labs uygulaması iPhone kamerası ile tansiyon ölçebiliyor

Bir girişimci nasıl ileri görüşlü olur merak ediyorsanız, Vital Labs örneğini model alabilirsiniz.

True Ventures ortaklarından Adam D’Augelli’nin çıkarttığı Vitality isimli uygulama giderek gelişiyor. Şirket sağlık alanında uygulamalar çıkartmaya başladıktan sonra kişisel kalp sağlığı alanında uzmanlaştı.

Vitality uygulaması, iPhone kamerası ve veri işleme özelliğine sahip grafikler sayesinde tansiyon ölçüyor. Uygulamanın amacı tansiyon ölçen dijital cihazlar arasında en başarılı kalp sağlığı ölçüm sistemi olabilmek.

Beta test sürecinde olan uygulamanın 2019’da resmi olarak piyasaya çıkması planlanıyor.

Uygulamanın kullandığı teknik fotopletismografi yöntemi olarak adlandırılıyor. Telefonun flaş ışığı açılıyor ve kişinin baş parmağı kameraya gösteriliyor, ışık parmaktan geçen kan damarlarını saptıyor ve kamera da o sırada damardan geçen kanın akış hızına göre kalp atışını ölçüyor. Kan damardan ne kadar hızlı akıyorsa kalp de o kadar hızlı atıyor anlamına geliyor. Bu teknik sayesinde nabız ölçülüyor. Uygulama saniyede 1080 p 120 kare video çekiliyor ve ilgili veriler iPhone grafikleri sayesinde yüksek çözünürlükte gerçek zamanlı olarak işleniyor

California Üniversitesi, San Francisco Sağlık Merkezi eski Direktörü Dr. Tuhin Sinha tarafından kurulan girişim şirketi hızla yoluna devam ediyor. Yıllardır uygulamanın üretilmesi için çalışan Dr. Sinha konuyla ilgili düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Bu projenin bu kadar çekici olmasının nedenlerinden biri de 20 yıldır bunu hayal ediyor olmam. Ailemde pek çok kişi 60 yaşından önce kalp hastalıklarından öldü.”

2015 yılında şirketin ortaklarından biri olan Sinha yeni yeni ilerlemeye başlayan girişimin değerini tam 1 milyon dolar arttırdı. 3 yıl boyunca yoğun çalışmalar yaptıktan sonra dijital kalp sağlığı uygulamaları üretmeye başladı.

Güncel İçerikler