Microsoft, Skype 7.0 Classic desteğini sonlandırıyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft, Kasım ayında “Skype 7.0- Classic” sürümüne son vermeye karar verdi ve kullanıcı geri bildirimleri dikkate alınarak “Skype 8” sürümünü geliştirmeye odaklanıyor. Skype 7 desteği 1 Kasım 2018’de masaüstü cihazlarda ve 15 Kasım 2018’de mobil ve tablet cihazlarda sona erecek. Şirket blog yazısında daha eski sürümlerin kullanılmasına izin vereceklerini açıklarken yeni Skype güncellemelerine geçme şansı verdiğinden bahsetti.

“En çok istenen özelliklerle çalışmaya devam ediyoruz. Kısa bir süre önce  arama kaydını hayata geçirdik. Yakında, kullanıcılar telefon numarası ekleyebilecek ve aranılan kişinin müsait olma durumu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlayacağız.”

Eylül ayının başlarında Skype’ın hem mobil hem de masaüstü arayüzünü yeniden tasarlayan Microsoft, sesli arama görüntülü sohbet ve mesajlaşma özelliklerini basitleştirdi. Microsoft farklı mesajlaşma platformlarında olduğu gibi özel konuşmalar için uçtan uca şifreleme özelliğini de platforma ekledi.

Şirket “Skype Classic” sürümünü desteklemeyi bıraktıktan sonra ne kadar daha çalışmaya devam edeceği belli değil.

 

Güncel İçerikler