Elon Musk, Tesla’nın yönetim kurulu başkanlığından istifa ediyor

Tesla’nın CEO’su Elon Musk yönetim kurulundan istifa etme kararı aldı. Bu kararın ardından ise A.B.D Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonuna kendisi ve şirketi adına 40 milyon dolar ceza ödeyecek. Musk, CEO olarak görevine devam edecek ama yönetim kurulu başkanlığı yapamayacak.

Bu durumun Musk, şirketi ve ortakları için zararlı olacağı düşünülüyor. Musk, Tesla yönetim kurulundan 45 gün içinde istifa edecek. Yeniden seçimlerde aday olmayacağını ve üç yıl boyunca bunun için bir başvuruda bulunmayacağını kabul eden Musk, Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonuna ceza ödeyecek.

İstifanın ardından Tesla yönetim kuruluna iki yeni bağımsız direktör atayacak ve bu yöneticiler Musk’ın iletişim hesaplarını da kontrol edecek. Sürekli Twitter üzerinden duyuru yaptığı için ceza alan Musk’ın tüm hareketleri sınırlandırılmış olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan şirketin Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu yöneticilerinden Steven Peikin “Bunu şirketin ve ortakların zarar görmemesi için yapmak zorundaydık.” dedi.

Bu karar ile Tesla yönetimi için yeni bir çağ başlıyor. 2017 yılında Tesla yönetim kuruluna katılan Twenty First Century Fox. Şirketinin CEO’su James Rupert Murdoch ve Johnson Publishing Şirketinin CEO’su Johnson Rice görevlerine devam ediyor.

SEC yani ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, attığı bir Twit’de yalan söylediği gerekçesi ile Musk’a dava açtı. Federal güçler şirketin bu yalan Twitler ile güçlendiğini düşünüyordu. Yapılan soruşturma yıllarca devam edebilir.

SEC, Musk’ın federal kanunları çiğnediğini ifade etti. Bununla ilgili açıklama yapan Musk ise bunun kendisi için çok üzücü ve hayal kırıklığı yaratıcı olduğunu ifade etti. Tesla şirketi ve yöneticileri ise Musk’ı desteklediklerini ifade ettiler.

Güncel İçerikler