Opendoor, SoftBank’ın vizyon fonundan 400 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli 4 yıllık emlak şirketi Opendoor, SoftBank ile yatırım anlaşması imzaladı. SoftBank, Opendoor şirketine Vizyon Fonundan 400 milyon dolar yatırım yaptı ve şirketin yönetim kurulu üyelerinden Jeff Housenbold, Opendoor yönetim kurulundan bir koltuk elde etti. Böylece Opendoor son altı ayda toplam 1 milyardolar yatırım almış oldu.

Bu yatırım ayrıca iki şirket arasında yapılacak diğer anlaşmaların da önünü açmış oldu. Opendoor şirketi değerini hızla arttırmaya devam ediyor. Anlaşma gereği Opendoor yönetim kuruluna geçen Housenbold geçen yıl SoftBank takımına katılmadan önce kendi yayıncılık şirketi Shutterfly’ı yönetiyordu.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Opendoor kurucu ortaklarından ve aynı zamanda da şirketin CEO’su Eric Wu iki şirketin nasıl bir araya geldiğine dair soruya şöyle yanıt verdi: “Housenbold ile 18 ay önce bir araya geldik. Housenbold daha yeni SoftBank’a girmişti ve bunun birlikte çalışmak için bir fırsat olduğunu düşündük.”

Opendoor’un hırslı ilerleme planına bakıldığında bu gelişme aslında hiç de şaşırtıcı değil. SoftBank, Vizyon Fonunu genellikle çalıştıkları sektörleri baştan aşağı değiştirecek şirketlere yatırım için kullanıyor. Bunun için Opendoor şirketinin seçilmesi oldukça normal.

Opendoor şirketi şimdiye kadar 950 kişiye istihdam sağladı ve hayatlarını değiştirmek için ya da iş nedeniyle taşınan kişilerin evlerini satmasına yardım etti. Şirket aynı zamanda evini satan kişilerin yeni evlerini almasına da yardım ediyor. Opendoor bu alanda kendini geliştirmek için çalışmaya devam ederken yıllar içinde toplam 7.6 milyon $ yatırım aldı.

Opendoor, SoftBank Vizyon Fonundan aldığı yatırımın ardından hızla ilerlemeye devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Wu, yatırımı yazılım ve teknik ekipmanlar için kullanacaklarını ifade etti.

Güncel İçerikler