İş Servisi: Servis arayan yolcularla, yolcu arayan servisleri bir araya getiren platform

Türkiye’deki girişimleri paylaştığımız serimize devam ediyoruz. İş Servisi, servis arayan yolcularla, yolcu arayan servisleri, kolay ve pratik bir şekilde bir araya getiren platformdur. Bireysel veya kurumsal müşterilere hizmet veren girişim; trafikteki araç sayısının azalması ve yolcuların da ev ile iş arasında daha rahat bir yolculuk yapmasını sağlamayı amaçlıyor. Emre Alagöz tarafından Mayıs 2018’de Ankara‘da kuruldu.

Kısacası personel taşımacılığında, ev-iş arasındaki yolu enerji ve kolaylık açısından verimli hale getirme projesidir. Günlük ortalama karayolu ile toplu ulaşım kullanan yolcu sayısının İstanbul için 10 milyon, Ankara için 1 milyon olduğu düşünüldüğünde oldukça bu proje veya benzerlerine çok ihtiyaç olduğu görülmektedir.

Projenin hayata geçirilmesiyle hem bireysel hem de küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde çalışanlar için ayda en az 20 gün ev-iş arasında daha verimli, tasarruflu, güvenli ve konforlu ulaşım sağlanabilecektir. Ayrıca trafikteki araç sayısının ve kullanımının azalması ile karbondioksit (CO2) salınımını azaltacağı için en büyük katkılarından biri de çevreye olacaktır.

İnsanların trafikte geçirdiği zamanın her geçen gün artmasıyla birlikte aslında yaşam kalitesi ve yaşam süresi azalmaktadır. Toplu ulaşım sistemlerinin yetersizliği ve belirli beklentileri karşılayamaması sebebiyle bireysel araç kullanımı oldukça yaygındır. İş dünyasının en önde gelen rutini olan evden-işe ve işten-eve ulaşımı daha kolay ve enerji açısından daha verimli hale getirilerek hem sosyal açıdan hem de çevresel etki açısından oldukça fayda sağlayacaktır.

Güncel İçerikler