Hindistan merkezli otel arama motoru OYO, 1 milyar dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli, ekonomik otel ve pansiyonları bir araya getirerek uygun fiyatlı otel bulmayı kolaylaştıran OYO, Çin’deki işlerini büyütmek ve diğer uluslararası pazarlara açılmak için 1 milyar dolarlık yeni bir finansman sağladı.

Softbank önderliğinde gerçekleştirilen finansmanda 800 milyon dolar‘ı oluşturan büyük kısmı Lightspeed, Sequoia Cpiatal ve Grenoaks Capital‘in katılımıyla Vizyon Fonu olarak topladı. OYO daha önceki finansman turlarında 450 milyon dolar yatırım almıştı.

OYO 19 yaşındaki kurucusu Ritesh Agarwal tarafından Mayıs 2013’te hayata geçirildi ve Hindistan’daki düşük bütçeli ekonomik otel ve pansiyonları bir araya getirerek temiz çarşaf, sıcak su ve ücretsiz wifi gibi minimum standartlı otel ve pansiyon bulmayı sağlıyor. Sağladığı hizmet bugün 10.000’den fazla franchise ve kiralık otel ile oldukça geniş müşteri kitlesine ulaştı.

Finansman sonrasında bu yaz Hindistan dışına çıkıp Çin’deki varlığını arttıracağını duyurdu. Son zamanlarda Nepal ve Malezya’da hizmet veren OYO, 171 şehirde 87.000 odaya ulaştığını belirtti. İngiltere piyasasına yeni giriş yapan şirket tüm dünyaya yayılmayı hedeflediğini söyledi. OYO yayılma politikasındaki iddasını Çin piyasası ile sürdürüyor Çin sahip olduğu nüfus ve turist sayısı ile cazip bir piyasa bu yüzden 600 milyon dolarlık sermayenin Çin’e harcanacağını açıkladılar.

Şirket CEO’su Agarwall “Hem organik hem de inorganik büyümeye odaklanmışken yeni iş alanlarını keşfetmeye devam edeceğiz. Son 12 ayda uluslararası varlığımızı 5 ülkeye çıkardık. Bu ek fon sayesinde bu ülkelerdeki işimizi hızla ölçeklendirmeyi ve teknolojiye daha fazla yatırım yapmayı sürdürmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda, butik otel sahiplerinin dünya çapında kaliteli alanlar yaratmasına olanak tanıyan benzersiz modelimizi genişletmek için sermaye yatıracağız” dedi.

Güncel İçerikler