Elektrik üreten akıllı perde Solar Curtain, Arıkovanı’nda desteklerinizi bekliyor

Kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda, desteklenmeye açılan projeleri paylaştığımız serimizde bugün sizleri elektrik üreten akıllı perde Solar Curtain ile tanıştıralım.

Arıkovanı’nda desteklenmeye açılan Solar Curtain’e bu bağlantıdan destek verebilirsiniz.

Şu anda evlerde kullanılan perdeler gibi katlanabilen bir yapıya sahip olan Solar Curtain, kolaylıkla kuruluyor ve en önemlisi ise 4 kişilik bir ailenin elektrik tüketiminin üçte birini karşılayabiliyor.

Kurucuların yaptığı açıklamada;

“Herkesin güneş enerjisini özgürce kullanmaya hakkı olduğuna inanıyoruz. Ancak günümüz şartlarında güneş enerjisini kullanabilmek için çatınızın veya bir arazinizin olması gerekiyor. Herkes bu olanaklara sahip olamayabilir. Biz herkesin güneş enerjisinden kolaylıkla faydalanabilmesi için Solar Curtain’ı geliştirdik. Her binada ve pencerede ek bir alana ihtiyaç duymadan özgürce elektrik üretebilirsiniz.”

Kullanılan özel kumaşı sayesinde bulunduğu ortamın ısısını kontrol altında tutabilir, perde üzerinde bulunan fermuar ile güneş panelini kolayca çıkarıp kumaşı temizleyebilirsiniz.

Perdenin kullanımı oldukça kolay ve farklı erişim seçenekleri mevcuttur. İster manuel olarak ister kumanda ile isterseniz de mobil uygulama ile kontrol edebilirsiniz.

Perdeden çıkan kablo güç kutusuna bağlanır ve güç kutusundan çıkan kablo da prize takılır. Böylece perdenin ürettiği elektrik mekandaki diğer prizlere dağıtılır. Güç kutusunun üzerinde bulunan USB girişi sayesinde telefonunuzu şarj edebilir ayrıca güç kutusunun gece lambası özelliğiyle odanızı aydınlatabilirsiniz.

Solar Curtain’ın kurulumu ve kullanımı oldukça kolaydır. Kornişe takabilir veya duvara rahatlıkla monte edebilirsiniz. Üzerinde bulunan cırtlı bölümü sayesinde kumaş temizliğinden sonra perdenizi kolaylıkla takabilirsiniz.

Güncel İçerikler