uBiome, 83 milyon dolarlık C Serisi yatırım ile terapötik tedavi alanına yatırım yapacak

23andMe, IBM ve şimdi de uBiome, kazançlı multi-milyar dolarlık ilaç buluş pazarına göz koyan bir diğer teknoloji şirketi oldu.

Şirket, bağırsaklarınızın sağlıklı sindirim için doğru bakteri türlerini taşıyıp taşamadığınızı ölçen bağırsak testini piyasaya sürmüştü, ancak, bu testlerin kapsamı cildinizdeki mikroplardan vajina sağlığına kadar 250.000’den fazla numuneyi kapsayacak şekilde genişledi – yine şirkete göre bu tip numune alımında dünyadaki en büyük veri setine sahiptir.

Kurucu Jessica Richman bu verileri terapötik tedavide bir katma değer yaratmada kullanabileceklerini belirtiyor.

Bu çabaları desteklemek için terapötik birimini New Cambridge, Massachusetts genel merkezine taşıyacak ve eski Novartis CEO’su Joseph Jimenez’i de yönetim kuruluna atayacak.

Şirket yeni genel merkezi oluşturacak 83 milyar dolarlık C serisi bir finansmana sahiptir. Bu finansman OS Fonu tarafından yönetilen ve 8VC, Y Combinator, Dentsu Ventures ve diğer şirketlerin iştiraki ile karşılanmaktadır.

BCC Araştırma rakamları, ilaç buluş piyasasının 2022 yılına kadar 86 milyar dolar civarına ulaşacağını öngörmektedir. Yeni teknolojiler – lojistik sorunları çözen ve araştırma süreci ile ilacın piyasaya sürülmesi arasındaki süreyi kısaltanlar da dâhil olmak üzere – büyümeyi sürdürmektedir ve uBiome oyuna bu noktadan girebileceğini düşünüyor.

Richman “Bu finansman, ürün portföyümüzü genişletmemize, patent varlıklarına odaklanmamıza ve özellikle ilaç buluşunun ticarileşmesine ve patent varlıklarımızın geliştirilmesine odaklanmamıza ve klinik profilimizi daha da yükseltmemize olanak sağlıyor” dedi.  Şu ana kadar şirketin hangi ilaç üreticisi ile ortaklık yapacağı belirsiz olsa da, Richman bu konuda yeni haberlerinin olacağını söyledi.

Şimdiye kadar, şirket mikrobiyoloji araştırması üzerine 30’dan fazla emsal değerlendirilmesi yapılmış makale yayınladı. Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) ve Harvard, MIT ve Stanford gibi önde gelen araştırma kurumları ile araştırma ortaklıkları kurarak daha önce 22 milyon dolarlık bir fon sağlamıştı. Ek olarak girişim sermayesinin toplam tutarını bugüne kadar 105 milyon dolara çıkardı.

Güncel İçerikler