Tüketici finansman platformu Divido, 15 milyon dolar yatırım aldı

Satın alınan ürünlerin maliyetini uzun vadeye yaymak için kullanılan tüketici finans platformu Divido, A serisi finansman turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. Finansman turuna Dawn Capital ve DN Capital liderlik ederken Mastercard, American Express Ventures gibi şirketler de yatırımcılar arasındaydı.

2015’in son çeyreğinde faaliyetlerine başlayan Divido, şu an 1000’den fazla iş ortağına sahip. Böylelikle ortaklık sağlanan firmalar ile müşteriler için çevrimiçi ve çevrimdışı ödeme seçeneklerini uzun vadelere yayabiliyorlar. Bu kadar çok ortağın olması ise müşteriler için daha fazla seçenek olması anlamına geliyor.

Divido ile ortak çalışan firmalar, özellikle perakende sektöründe varlık gösterenler şirketin finansman özelliği sayesinde satışlarını %20 oranında arttırmış durumunda. Divido CEO’su Christer Holloman; ‘Perakendeciler, satışlarını arttırabilmek adına, yeni oluşumları denemeleri gerektiğinin farkında. Daha fazla firma ile ortaklık sağlayan bizim gibi şirketler için ise bu durum tam bir kazan-kazan durumu.’ diyor.

Bu arada Divido, elde ettiği yatırım ile küresel olarak genişlemeyi planlıyor. Platform şu an İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Kuzey Amerika ve ABD’de kullanılmakta. 2019 yılının sonuna kadar 10 farklı pazara daha yayılmayı hedefleyen şirket uzun vadede hizmetlerini de genişletmek istiyor.

Güncel İçerikler