İki eski 500 Startups’lı ortağın kurduğu Hustle Fund, 11.5 milyon dolarlık fonu kapattı

Elizabeth Yin ve Eric Bahn tarafından kurulan tohum fonu şirketi Hustle Fund, ilk fonlama turunu 11.5 milyon dolar ile kapattı.

Şirket ayrıca mevcut ortaklar ekibine Shiyan Koh’u da dahil etti. Koh, Hustle Fund bünyesine katılmadan önce kişisel finans şirketi NerdWallet’da iş operasyonları ve kurumsal gelişimden sorumlu genel başkan yardımcılığı pozisyonunda çalışmaktaydı. Şimdilerde ise kendisi şirketin Güney Asya’daki operasyonlarını yürütmek üzere Singapur’da görev yapacak.  Yatırım fonu hakkında TechCrunch’a konuşan Shiyan Koh; ‘Fonlama iş dünyasında duyulmamıza oldukça yardımcı oldu. Sektörde daha uzun yıllar varlığımızı sürdürmek istiyoruz ve şimdilik bu sadece bir başlangıçtı.’ ifadelerini kullandı.

Fondaki diğer yatırımcılar arasında iletişim şirketi LINE, Kore merkezli arama motoru Naver ve küresel bir yatırım şirketi olan Shanda vardı. Hustle Fund, risk sermayesi alanındaki benzerlerinden sıyrılmak istiyor. Bunu da yatırım yapacakları şirketleri, kurucularının mezun olduğu okullara bakarak değil de şirketlerin yürüttükleri işlerin etkinliğine bakarak seçiyorlar.

Şirketin yatırım süreci şu şekilde işliyor; Öncelikle firmalara 25,000 dolar değerinde tohum yatırım yapılmasının ardından her şirket dört ile altı hafta içinde büyüme sürecini gerçekleştiriyor. Daha sonra yatırım yapılan şirketin büyüme sürecinde onlarla beraber olarak ek yatırımla yola devam edilmeyeceği belirleniyor.

Hustle Fund, kurulduğu geçen yıldan bu zamana kadar içlerinde Setter, Thank You Kindly, FleetPanda ve ClaimCompass’ın da dahil olduğu yaklaşık 40 şirkete yatırım yaptı.

Kaynak: TechCrunch

Güncel İçerikler