The Family, Avrupa’daki girişimleri desteklemek için 17.4 milyon dolar yatırım aldı

The Family, her daim başarılı bir startup hızlandırıcısı olarak adından söz ettirmiştir. Fakat şirket son zamanlarda operasyonlarını büyütebilmek için yeterli sermayeye ihtiyaç duymadığının farkına varmaya başladı. Bunun için ise bir yatırım turu ile şirkete taze kan getirmeyi planladı ve yaptığı turun ardından The Family 17,4 milyon dolarlık yatırım aldı. Finansman turu LGT Capital Partners tarafından yönetildi ve HummingBird Venture, Project A, eVentures diğer yatırımcılar arasında yerini aldı.

The Family kurucu ortağı Oussama Ammar yatırım turu hakkında konuştu. Ona göre şirkete yapılan yatırım temelde bir risk sermayesinden daha fazlası. Yapılan finansman turu kendisine göre şirketi büyük bir faciadan döndürebilir. The Family son zamanlarda çalışanlarına ödemelerini yaparken bile oldukça sıkıntı çekiyordu. Yeni tur ile birlikte bu küçük sorunları aşılıp daha fazla gelişmeye odaklanılabilir.

Şirket son yıllarda bünyesinde bulundurduğu hızlandırma programlarında değişikliğe gitti. Şu an güncel olan düzen ise şu; The Family her yeni çeyrekte 20 yeni girişimi bünyesine katıyor. Bu girişimler Paris, Berlin ve Londra’daki onboarding oturumlarında yer alacak. Şirketin Paris ayağı girişimlerin ürün ve mühendislik alanlarına, Londra ayağı yatırım konularına ve Berlin ayağı da operasyonlar ve uygulamalar üzerinde durur.

Şirketin hizmetlerinden faydalanmak ise maalesef ücretsiz değil. Girişimler hızlandırıcının desteği karşısında öz kaynaklarının %5 gibi bir kısmını sisteme verirler. Fakat hızlandırıcının size yeterli desteği ve değeri sağladığını düşünmüyorsanız sistemden bir yıl içinde ayrılabilir ve payınızı geri alabilirsiniz.

The Family’nin hayali ise portföy şirketlerini her adımda takip edebilmek. Eğer C serisi şirket grubunda bulunuyorsanız elbette ki yardıma ihtiyacınız yok fakat şirket girişiminizi Avrupa’nın devlerinden biri haline getirebileceğini iddia ediyor.

Güncel İçerikler