İngiliz konut finansmanı girişimi Unmortage, 10 milyon pound tohum yatırım aldı

Unmortage, insanların konut satın almalarına yardımcı olmak için kurulan bir startuptır. Şirket yakın zamanda operasyonları yürütmek için 10 milyon poundluk bir tohum yatırım turunu kapattı. Yatırımcılar arasında ise Augmentum Fintech ve Anthemis Exponential Ventures vardı.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Rayhan Rafiq Omar şirketin vizyonunu şu şekilde açıklıyor; ‘Unmortage, insanların rüyalarındaki evlere sahip olmasını görev edinir. Onların konut ihtiyacını giderirken, konut mülklerine yatırım yapmanın basit bir yolunu sunar.’

Unmortage iş modelini ‘part-own, part-rent’ şeklinde tanımlıyor. Yani satın almak istediğiniz mülkün sahibi de kiracısı da siz oluyorsunuz. Rüyalarınızdaki eve sahip olmak için uygulama ile beraber çalıştığınızda mülk tutarının yalnızca %5 gibi küçük bir kısmını ödeyerek evinize sahip oluyorsunuz. Ardından Unmortage, sizin için evin kalan tutarını asıl mülk sahibine nakit olarak ödüyor.

Daha sonra uygulama ile birlikte ödeme planı çıkararak ödemeyi şirkete yapıyorsunuz. Bununla birlikte geleneksel konut anlaşmalarının aksine Unmortage sizden herhangi bir mülkü ipotek olarak göstermenizi de istemiyor. Zaten şirketi benzerlerinden ayıran en önemli özellik bu, ek yükümlülüklere gerek bırakmadan insanların evlerine kira öder gibi sahip olmasını sağlıyorlar. Uygulama, müşterilerinin oturduğu mülkün değerini her ay yeniden hesaplıyor ve böylelikle konut değeri sürekli güncel kalıyor.

Unmortage, satın aldığı evlerin bir kısmını finanse etmek amacıyla yatırımdan elde ettiği geliri kullanmayı amaçlıyor.

Güncel İçerikler