SynapseFI, fintech ve bankacılık platformunu geliştirmek için 17 milyon dolar yatırım aldı

Banka ve fintech şirketlerinin birlikte çalışmaları ve teknolojilerini geliştirmek için kurulan girişim SynapseFI, bir A serisi yatırım turu ile beraber 17 milyon dolar elde ettiğini açıkladı.

Tur geçen yılın sonunda kapanmıştı ancak CEO Sankaet Pathak, şirketin ürün geliştirme gibi işlerden olan yoğunluktan dolayı anlaşmayı daha yeni duyurabildiklerini söyledi. Yatırım turu, Trinity Ventures ve Core Innovation Capital tarafından yönetildi. Ayrıca diğer destekçilerin ismi belirtilmedi.

San Francisco merkezli startup 2014’te kurulmuş olmasın rağmen piyasanın en iyileri arasında gösterilmekte. Platformun asıl amacı banka ve geliştiricilerin beraber çalışmalarına yardımcı olabilmek, API’ler aracılığıyla fintech firmalarına ödeme ve borç verme gibi hizmetleri de barındırıyorlar.

CEO Pathak şirket vizyonunun, yüksek kaliteli finansal ürünlere erişimin dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi olduğunu söylüyor. İlk adım bankaların ürün ve hizmetleri kolayla bir araya getirebilmeleri için lego bloğu mantığı izleyerek finansal ürünler geliştirmek. Herkesin bildiği gibi gelişim oldukça zorlu bir süreçtir ancak SynapseFI, platformu daha standart bir hale getirerek gelişim süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlamakta.

2010 yılında Hindistan’dan ABD’ye taşınan Sankaet Pathak, nisan 2014’te arkadaşı Bryan Keltner ile platformu oluşturdu. İlk olarak sadece ödemeler üzerine odaklandılar ancak daha sonraları bu sistem finans endüstrisi için önemli bir teknoloji sağlayıcısı haline geldi. Bugün SynapseFI  60’ın üzerinde personeli ve geniş bir finansal müşteri portföyüne sahip. Hizmetleri arasında ödeme, mevduat, kredi ve yatırım hizmetleri gibi temel unsurlar bulunmakta. Şirket bugüne kadar platformunda 10 milyar doların üzerinde işlem yapıldığını ve hizmetleri ile 1,5 milyondan fazla kişiye ulaştığını iddia ediyor.

Güncel İçerikler