Mercedes Benz, elektrikli otomobili EQC için 12 milyar dolar ayırdı

Mercedes-Benz’in yeni teknoloji markası EQ, geçtiğimiz salı günü ürettiği ilk modeli EQC modelini tanıttı. Bunun yanında Alman otomotiv devi, yüzde yüz elektrikle çalışan yeni modeli için 12 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. Mercedes-Benz CEO’su Dieter Zetsche, şirketin ek olarak 1.2 milyar dolar da batarya üretimine ayırdıklarını belirtti.

Elektrikli otomobil piyasasında rekabet

2020 yılında Amerika’da satışa çıkması planlanan Mercedes EQC’nin pazarda adından sıkça söz ettiren firma Tesla’ya sıkı bir rakip olması ise beklentiler arasında.

Diğer bir otomotiv üreticisi Porsche, 2019’un sonlarına doğru yine tamamen elektrikle çalışan bir model üretmeyi planlıyor. Audi ise önümüzdeki hafta elektrikli e-tron Quattro SUV modelini piyasaya sürecek. Jaguar’ın ürettiği I-Pace’ın bu sonbaharda ABD’de satışına başlanacak.

Mercedes EQC, 402 beygir gücü 700 Nm tork üreten çift elektrikli motora sahip. Aynı zamanda 4,9 saniyede 0’dan 100’e çıkabilmesi ile dikkat çeken özellikleri arasında. Batarya ise 40 dakika içerisinde yaklaşık %80 şarj olabiliyor. 19 inçlik jantları, LED farları, sürgülü açılabilen tavanın yanı sıra ısıtmalı ön ve arka koltukları ve harita hizmeti içeren yeni MBUX bilgi-eğlence sistemini de üç yıl ücretsiz olacak şekilde kullanıcılara sunulacak.

Mercedes Benz, EQC için şimdilik bir fiyat belirtmemiş durumda.

Güncel İçerikler