Girişimcilerin okuması gereken kitaplar – İş Modeli Üretimi

Bugünden itibaren girişimcilerin okuması gereken kitaplar serisine başlıyoruz. Haftada ortalama 2 kitap yayınlamaya çalışacağız. İlk kitap olarak Yves Pigneur ve Alexander Osterwalder tarafından hazırlanan 275 sayfalık İş Modeli Üretimi.

Bir girişim fikriniz varsa ve bir yerlerden başlamak istiyorsanız elbette kendinize bir iş modeli kanvası yapmalısınız. Bu kitap size kanvas üzerindeki dokuz yapı taşı; müşteri segmentleri, değer önerisi, kanallar, müşteri ilişkileri, gelir akışı, temel kaynaklar, temel faaliyetler, temel ortaklıklar ve maliyet yapısı‘nı detaylı olarak nasıl yapılması gerektiğiyle birlikte anlatıyor.

İş Modeli Üretimi kitabından

“Bir iş modeli, bir örgütün yarattığı değerin, bu değeri sunuşunun ve mevcut bir değeri nasıl yakalayacağının mantıklı açıklamasını ortaya koyar.”

İş Modeli Üretimi, dünyanın önde gelen şirketlerinin kullanmakta olduğu güçlü ve uygulanabilir inovasyon tekniklerini öğretiyor. Bu kitapla yeni bir iş modelinin nasıl tasarlanacağını, nasıl hayata geçirileceğini, eski bir modelin nasıl analiz edileceğini ya da yenileneceğini öğreneceksiniz. Yeni ve buluşçu modelleri benimsemeye hazır yönetici, danışman, girişimci ve liderler; bu kitapta iş modellerini anlamak, tasarlamak, revize etmek ve hayata geçirmekte yararlanabilecekleri, güçlü, basit ve test edilmiş araçlar bulacaklar.

Bu kitabı İnternetten satın alabilirsiniz. Kitapla ilgili sorularınız varsa yorum olarak yazabilirsiniz.

Güncel İçerikler