Türkiye’nin ilk Blockchain Eğitim Hackathon’u Blockcircus’ta ortaya çıkarılan projeler

Blockchain’le ilgili Türkiye’de son zamanlarda oldukça önemli gelişmeler oluyor. Elbette iyi bir şeyler yapmak istiyorsak, bunun kaynağı eğitimlere ve hackathon’lara dayanıyor (yenie birşeyler üretebilmek için). Buralardan çıkan yeni projeler, geleceğin girişimlerinin doğmasını sağlıyor.

Geçtiğimiz ay Türkiye’nin ilk blockchain eğitim hackathon’u Blockcircus tamamlandı. Bu hackathon’da 13 farklı ekip birbirinden güzel projeleri ortaya koydu. Etkinliğin sonunda, HartHouse.co birinci seçilirken, Farmcoin ise ikinci oldu. Bu tarz etkinliklerin daha fazla olmasını temenni ediyoruz. Şimdi ise aşağıdan bu projelerin neler olduğuna bakalım.

Blockcircus Hackathon’da ortaya çıkan Blockchain tabanlı projeler:

Bit.Qoyun: Oyuncuların kendi “sanal” coinlerini oluşturmalarına izin vererek onları blockchain, kripto para birimleri ve ekosistem ile ilgili bilgilendiren mobil blockchain oyunu.

HartHouse.co: Sanatçılar ve sanat galerileri için ürünlerin orijinalliklerinin onaylanması, değerlerinin belirlenmesi, sigortalama gibi işlemlerini gerçekleştirebilecekleri blockchain tabanlı sanat galerisi.

Contchain: Bağış yapılan miktarların gerçekten yerine ulaşıp ulaşmadığı, ulaştığı yerden gerçekten bir STK’ya gidip gitmediği gibi döngülerin tamamını takip etmenizi sağlıyor.

Smartfund: Fonlama ihtiyacı olan startupların tıpkı borsaya açılır gibi bir nevi kitle fonlamaya açan ve insanların da bu sayede girişimlere istedikleri miktarda yatırım yapmalarını sağlıyor.

Budgetise: Perakende alışverişte insanların taksitlendirme imkanlarını arttırıyor.

Bitses: İngilizce bilmeyen blockchain meraklılarının özellikle altcoinler ile ilgili bilgi almasını kolaylaştıracak Türkçe platform.

Registhereum: Organizasyonların ve toplantıların katılım işlemlerini, ödüllendirme ya da ödeme işlemlerini blockchain tabanlı olarak gerçekleştirebilmesini sağlıyor.

Farmcoin: Çiftlik Bank’ın yarattığı kötü imajı ortadan kaldırıp, çiftçiden doğrudan organik ürünler almamıza imkan veriyor.

Adh: Blockchain tabanlı ve oyunlaştırma mantığıyla sektörün her tarafı için çekici kılınan dijital, güvenilir ve adil reklam ekosistemi.

Breakchain: Online haberciliğin daha şeffaf ve daha güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesini mümkün kılan, clickbait haberciliğini bitirmeye çalışan proje.

Chaingers: YouTube’daki challenge akımını blockchain tabanlı bir uygulamaya taşıyarak insanların birbirlerine meydan okumasını sağlıyor.

Mesh: Kişisel verilerini saklayan ve görsel tanımlama ve veri doğrulama ile kişi doğrulaması yapan blockchain tabanlı sistem

Güncel İçerikler