LINE, blockchain şirketlerine yatırım amaçlı 10 milyon dolarlık bir fon oluşturdu

Japon mesajlaşma uygulaması LINE, sektörlerindeki yeni blockchain şirketlerine destek sağlamak amacı ile 10 milyon dolar sermayeye sahip bir yatırım fonu oluşturduğunu duyurdu.

Bahsedilen fon LINE’ın Kore merkezli alt kuruluşu olan, aynı zamanda şirketin araştırma, eğitim ve diğer blockchain hizmetleri için görevlendirilen Unblock Corporation tarafından işletilecek. Fon, Unblock Ventures adını alacak ve ilk olarak 10 milyon dolarlık bir havuza sahip olacak, fakat şirket zaman içinde bu miktarı arttıracağını belirtiyor. Asıl hedefin ise ‘Kripto para ve blockchain teknolojisinin gelişmesi ve daha fazla benimsenmesi’ olduğunu sözlerine ekliyorlar.

200 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan LINE; Japonya, Tayvan, Tayland ve Endonezya’da oldukça popüler. Uygulama ayrıca online oyunlar, yiyecek teslimatı ve kişiye özel taksi gibi daha birçok hizmeti bünyesinde barındırıyor.

LINE’ın kripto borsası BITBOX’un temmuz ayında piyasaya sürülmesinin ardından yatırım fonu Unblock Ventures’in oluşturulması, şirketin bu yılki ikinci büyük hareketi olma özelliğini taşıyor.

Güncel İçerikler