Türkiye’de geliştirilen uygulama Meditasyon, Meksika’da zirveye oynuyor

StartersHub’ın başarılı girişimlerinden biri olan Meditasyon, küresel sorunlara çözüm üreten yerli girişimlerin yurt dışında yakaladığı başarıya iyi bir örnek teşkil ediyor. Meditasyon, kendi alanında İspanyolca dil desteği içeren ilk uygulamalardan biri olarak, Meksika’daki pazar payını beş ayda %30’un üzerine çıkardı. Dünya genelinde 1,1 milyon kayıtlı üyeye sahip olan Meditasyon mobil uygulaması, Portekizce ve Almanca yerelleştirmeleri tamamlayarak Eylül 2018 itibarıyla Brezilya ve Almanya pazarlarına açılmayı hedefliyor.

Hızlı şehirleşme ve nüfus artışıyla birlikte dünyanın dört bir yanında bireylerin kendilerini huzurlu hissedebildiği alan daralıyor. Bu daralma neticesinde psikolojik ve duygusal krizlerin yoğunluğu artıyor. Uykusuzluk ve kronik stres gibi sorunlar her gün milyarlarca insanın sağlığını tehdit ediyor ve yaşam kalitesini kayda değer oranda düşürüyor. İnsanların stres yükünü azaltmak için ilk yöneldiği çözümlerden biri ise teknoloji oluyor. Hayatımızı çevreleyen mobil uygulamalar, iş ve eğlencenin yanı sıra stres ve uykusuzluk gibi problemlere doğrudan etki eden seçenekler de sunuyor. Öyle ki, dünya insanının ortak sorunlarına çözüm üreten mobil uygulamalar, ülke sınırlarını aşarak evrensel bir kimlik kazanıyor.

Stresi ve uykusuzluğu azaltan mobil uygulama

Toplam gelirler içinde yurt dışı gelirlerinin payının daha yüksek olduğuna dikkat çeken Meditasyon Kurucu Ortağı Fatih Mustafa Çelebi, “Geliştirdiğimiz uygulama, basit bir meditasyon uygulaması olmanın ötesine geçtik. Dünya genelinde 1 milyonu aşkın üyenin stres ve uykusuzluk gibi problemlerden kurtuluş yolculuklarında onların güvenilir arkadaşı oluyoruz.” diye konuştu.

Kişisel farkındalıklarını meditasyon yoluyla artırmak isteyen üyeler, Meditasyon uygulamasında yer alan bilimsel egzersizlere günde sadece 10 dakika ayırarak aşama kaydedebiliyor. Son üyeler aylık ya da yıllık abonelik seçeneklerinden birini tercih edebiliyor. Daha huzurlu bir çalışma imkanı sunmak isteyen şirketler de çalışanları için toplu üyelik alımı gerçekleştirebiliyor.

Güncel İçerikler