İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ikinci yılında “hayata değer” temasıyla başvuruları bekliyor

Kale Grubu’nun yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla Ashoka ortaklığında düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü için başvurular başladı. Söz konusu ödül programına 21 Eylül 2018’e kadar bu bağlantıdan başvurabilirsiniz.

İkinci yılında “hayata değer” temasıyla kurgulanan ve daha iyi bir gelecek için değer bilmek kadar değer katmanın da fark yaratacağına işaret eden programa üç kategoride başvurmak mümkün. Her bir kategori için ödül miktarı 50.000 TL’dir.

  • Erken Aşama: Belirli bir bölgede pilot uygulaması bulunan ve yarattığı sosyal etkinin yaygınlaşma potansiyeli bulunan sosyal girişimciler başvurabilir.
  • İleri Aşama: Geniş bir bölgede uygulaması bulunan ve faaliyet gösterdiği alanda sosyal sorunun çözümü için geniş çaplı bir değer önerisi sunan sosyal girişimcilerin başvuruları bekleniyor.
  • İş birliği Ödülü: Sosyal etkiyi artırmak amacıyla iki kurum arasında geliştirilen iş birliği projelerine ilişkin başvuruların alındığı bu kategori, bu yıl ilk kez açıldı ve ilk olma özelliğini taşıyor.

Seçici Kurul değerlendirmesinin 31 Ekim’de tamamlanmasının ardından, kazananlar 4 Aralık’ta düzenlenecek ödül gecesinde açıklanacak.

Geçen yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen yüzlerce başvuru alan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün kazananları otizmli çocuklar için ücretsiz eğitim sağlayan Otsimo, öğretmen değişimiyle köy okullarında nitelik artışı ve fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan KODA ve internet alışverişlerinde küsuratların bağışıyla STK’lara önemli bir kaynak yaratmayı hedefleyen Yuvarla olmuştu.

Güncel İçerikler