Mynet’in yatırımlarından eğitim platformu Vidobu, 11 bin video içeriğe ulaştı

Türkiye’nin dijital platformu Mynet’in Türkiye’deki en önemli yatırımlarından biri olan Vidobu, son beş yılda gösterdiği performansla online eğitim sektöründeki yerini güçlendirdi.

Video eğitim sektörünün Türkiye’deki başarılı temsilcilerinden Vidobu, 2013 yılında katıldığı Mynet ailesiyle geleceğe hedefleri doğrultusunda ilerliyor. 2009 yılında kurulan şirket, eğitim kategorilerinin çeşitliliği, on binlerce üyesi ve akademik dünyayla kurduğu yakın ilişkiyle öne çıkmayı başarıyor.

Sayılarla Vidobu

  • Ağustos 2018 itibariyle sistemde 11.000 video var.
  • Kategorilere ayrılmış 580 eğitim seti var.
  • 75.000’den fazla kayıtlı toplam bireysel üye var.
  • 25 Üniversite ile anlaşmalı.
  • 250 binden fazla üniversite öğrencisi faydalanıyor.

Kişisel Gelişim, Mesleki Gelişim, Hobi ve Teknoloji alanlarında 11.000’den fazla eğitim videosuna erişilebilen Vidobu’nun geldiği noktaya dair görüşlerini paylaşan Mynet CEO’su Bilgen Aldan, Vidobu’nun gelecek vizyonuna dair önemli bilgiler aktardı:

“Mynet, 2019’da 20. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Vidobu ise 2009’da kuruldu ve Türkiye’nin video eğitim konusundaki ilk girişimi. Vidobu, bu yılın sonunda Mynet ailesi içindeki beşinci yılını doldurmuş olacak. 2013 yılında Mynet’e dahil olduğunda 4.000’e yakın video ve 25.000’e yakın üye bulunuyordu. Beş yılın sonunda 75.000’den fazla üyeye ve 11.000’in üzerinde videoya ulaşıldı. Bu sayılar, Mynet’in güçlü platform desteğiyle hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Planlarımız arasında, Vidobu’nun ulaştığı kesimi daha da artırmak, kategorileri genişletmek ve elbette genç kuşaklara yönelik servisleri zenginleştirmek bulunuyor.”

Üniversite öğrencileri eğitimlerden ücretsiz faydalanabiliyor

Vidobu’yu farklılaştıran unsurlar arasında akademik dünyayla olan yakın ilişkisi de bulunuyor. Türkiye genelinde 25 üniversite ile anlaşması olan Vidobu’daki eğitimlere, bu üniversitelerdeki tüm öğrenci ve akademisyenler ücretsiz bir şekilde erişebiliyor. Mynet’in sanal dünyadaki Türkçe içerik odaklı, bugüne kadar devam ettirdiği kuruluş misyonuna uyumlu olan bu yaklaşımın diğer üniversitelere de yaygınlaşması için çalışmalar sürdürülüyor.

Türkiye’deki tüm üniversitelerle iş birliği yapmak için çalışmalarını sürdüren Vidobu’nun 2019 sonuna kadar ülke genelinde 200’e yakın üniversitenin dörtte birine ulaşması için görüşmelere devam ediliyor.

Güncel İçerikler