PetSurfer: Evcil hayvan sahipleri ile bakıcıları buluşturan platform

Hepimiz zaman zaman seyahat ediyoruz, iş yemeklerine veya özel yemeklere davet ediliyoruz, ya da önemli bir işimiz çıkıyor acil olarak şehir değiştirmek zorunda kalıyoruz. Ancak evimizde sevimli bir dostumuz var. Kedimiz, köpeğimiz veya diğer dostlarımız. Yukarıda saydığımız durumlar başımıza geldiğimizde, bazen yanımıza alıyoruz ancak yanımıza alamadığımız ya da mecburen almak zorunda kaldığımız durumlar oluyor. İşte sıkıntı anında bu soruna çözüm üreten yeni girişim PetSurfer ile sizleri tanıştıralım.

PetSurfer, pet sahipleri ile pet bakıcılarını buluşturan bir platformdur. Sistemde host olarak nitelendirilen kişiler, evcil hayvan bakıcıları, yani hizmet verenlerdir. Surfer olarak nitelendirilen kişiler ise evcil hayvan sahipleridir, yani hizmet alanlardır. Yine sistem içerisinde “Host evinde bakım, surfer evinde bakım, köpek anaokulu, köpek gezdirme ve ev ziyareti” olmak üzere 5 temel hizmet mevcuttur. Evcil hayvan sahipleri ihtiyaç duydukları takdirde bulunduğu lokasyon üzerinden ihtiyacı olan hizmette bir arama yapar ve bakıcılara rezervasyon talebi göndererek hizmet satin alır.

Bu girişim Gizem Akdaş ve Umut Kaymaz tarafından bu yıl içerisinde evlerinin alt katında kuruldu. Kuruluş aşamasında maliyetlerden ötürü herhangi özel bir ofise çıkmadılar. İlk faturalarını da kestiler.

Nasıl bir sorun gördünüzde bu girişimi kurdunuz? diye sorduk

“Aslında çoğu girişim gibi bizler de kendi ihtiyacımızdan yola çıkarak bu projeyi hayata geçirme kararı aldık. Köpeğimiz Kiraz’ın bakım ihtiyaçları oldukça artmaya başlamıştı ve sık seyahat eden bireyler olduğumuzu biliyorduk. Bununla ilgili araştırma yaptığımızda pazarda bu ihtiyaca hizmet veren pazar yeri modelinin olmadığını gördük ve bu açığı kapatmak için kolları sıvadık…

Kurucu ortaklar zaten reklam ajansı kökenli ve bu alana hakim oldukları için motive olmamız daha kolay oldu. Yaptığımız gözlemlerin sonucu insanların ihtiyaç duyduğu şeyleri onlara katma değerle sunmamız bizleri her zaman heyecanlandırdı ve daha da motive etti.”

Girişimin Hedefi

Kurucular hedefleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı “Öncelikle amacımız sitenin İngilizce versiyonunu yayına almak. Çeviriler bitti, entegre aşamasındayız. Android uygulamamızı şu anda geliştiriyoruz ve en kısa sürede iOS’u da geliştirmeye başlayacağız. 2018’in son çeyreğinde ise iOS’la birlikte yayınlamayı planlamaktayız. 2021’in ikinci yarısında yurt dışına açılmayı, 2023’ün son çeyreğinde ise Türkiye pazarının %5’ine ulaşma gibi bir hedefimiz mevcut.”

Girişimin Türkiye ekonomisine katkısını “Bizler bir anlamda yeni yeni yeşeren “Evcil hayvan bakım hizmeti” mantığını Türkiye’de bir kültür hâline getirerek bu alanda yeni bir istihdam kolu oluşturmayı hedefliyoruz.” şeklinde açıkladılar.

PetSurfer, İTÜ Çekirdek’e 2018 yılında kabul edildi. Ayrıca Workup girişimcilik programının da yeni döneminde yer alacak.

Güncel İçerikler