Musical.ly, kardeş uygulaması olan TikTok ile birleşti

Kısa formatlı video uygulaması Musical.ly kendi dijital yıldızlarını ve tutkulu yaratıcı topluluklarını yarattı. Ve dünya genelinde oldukça popüler hale geldi. Fakat şirket isim olarak artık var olmayacak. Bugün itibari ile de Musical.ly bir bakıma sona erdi.

Kullanıcılar uygulamayı güncelledikten sonra Çinli internet devi ByteDance’in kısa video paylaşım uygulaması olan TikTok ile tanışacak. Bu uygulamada eskiden var olan içerik ve ayarlarını da görebilecekler. Ek bir özellik ise kullanıcılar platformda iki saatten fazla kaldığında uygulamanın kişileri uyarması olacak.

ByteDance, her iki uygulamanın kitlelerini birleştirmeyi amaçlıyor. Özellikle ABD’de oldukça popüler olan 4 yaşındaki Musical.ly yaklaşık 100 milyon kullanıcıya sahip.  TikTok ise henüz iki yaşında ve şimdiden 500 milyon kullanıcıyı aşmış durumda.

Musical.ly kurucu ortağı ve TikTok Kıdemli Başkan Yardımcısı Alex Zhu basına verdiği bir demeçte şu ifadeleri kullandı; ‘Uygulamanın ismi olan TikTok, bir saatin sesini, yani video platformunun kısa doğasını temsil ediyor. Kullanıcıların yaratıcılığını ve bilgisini yeni ismimizle yakalamak istiyoruz ve herkese hayatlarının en değerli anlarını hazineye dönüştürmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Bu yüzden Musical.ly ve TikTok’un ortak misyona sahip olmaları da birleşmelerinde önemli bir etken.’

Her şeyin yanında anlaşmanın sağlanmasında maddi çekinceler de büyük rol oynadı. Çünkü reklamverenler Musical.ly ve TikTok arasında seçim yapmak zorunda kalıyordu. Uygulamaların birleşmesi de bu sorunun ortadan kalkması ve beraber daha fazla gelir elde etmek anlamına geliyor.

Güncel İçerikler