Online satışlarda iadeleri kolaylaştıran Optoro, 75 milyon dolar yatırım aldı

Ekonominin gelişip büyümesi ile birlikte perakende satışlar da bu artıştan paylarını aldılar. ABD Ticaret Bakanlığı’nın raporlarına göre; 2016 ve 2017 yılları arasında tüketiciler, özellikle online satın alımlarını %16 artırarak toplamda 435 milyar dolar harcamış.

Paylarını alan şirketler arasında ise lojistik teknoloji sağlayıcısı olan Optoro var. Washington merkezli şirketin yazılım sistemi perakende sektöründe varlık gösteren kuruluşların satmış oldukları malların iadesi ve yeniden satımına yardımcı olma amacını güdüyor. Optoro, son yatırım turunda Franklin Templeton Investments liderliğinde 75 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırımla beraber Optoro toplam sermayesini 200 milyon dolara çıkardı. Bu yatırım turuna ayrıca; Revolution Growth, Generation Investment Management, Grotech Ventures ise diğer yatırımcılar arasındaydı.

Geçen yıl Amerika’da online satın alımların %10’unun iade edildiğini düşünürsek, şirketin yazılımı kuruluşlar için oldukça değerli. Optoro kurucu ortağı ve CEO’su Tobin Moore, ‘E-ticaretteki iade oranın offline satışlardan iki-üç kat fazla.’ olduğunu dile getiriyor. İade işlemleri ise yine kurumların iadeler için nakliye maliyeti ödemelerine yol açıyor. Bu da beraberinde markalar için ağır bir yük getiriyor.

Güncel İçerikler