Google, yeni güncelleme ile Daydream VR sanal gerçeklik gözlüğüne kendi tarayıcısını ekledi

Google, güzel bir haber ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Şirket tarayıcı hizmetini yine kendi ürünü olan Daydream VR kulaklıkları ile entegre etti. Daha önce de gözlükler ile tarayıcıya erişim mümkün olsa da bu süreç kullanıcılar için biraz sıkıntılı ilerliyordu. Öncelikle telefondan tarayıcıyı açıp daha sonra telefonu gözlüğe bağlamak kullanıcıları her seferinde uğraştırıyordu.

Bu yazın başında Google, Lenovo ile Mirage Solo kulaklığı geliştirdi fakat şirket bir süredir Daydream güncellemeleri ile ilgili oldukça yavaş ilerliyordu. Rakip şirket Facebook’un ürettiği sanal gerçeklik gözlüğü Oculus ise öne çıkmaya başlamıştı. Fakat yeni güncelleme ile beraber Google, içerik keşfini daha basit hale getirdi ve yarışta yeniden hızlanmaya başladı.

Google Chrome’u, Mirage Solo’nun kulaklığın yanı sıra Google’ın kendi Daydream View gözlüğü ile kullanılabilir ve Android’de Chrome’u güncelledikten sonra tarayıcıya erişim kazanabilirsiniz. Güncellemede şirket gözlüğe birkaç küçük özellik daha ekledi. Bunlar sırasıyla sinema modu, Google tarayıcıda da var olan sesli arama, kayıtlı yer işaretleri ve sesli arama özellikleri.

Kullanıcılar elbette güncelleme için oldukça heyecanlı ve bu özelliğin gözlüğe eklenmesi ile beraber sanal gerçeklik platformunda hayal gücüne daha fazla yer açıldığı kanısındalar.

Güncel İçerikler