Salto-1P atlama robotu ile tanışın

Salto, arazi engelleri üzerinde zıplama yapabilen çevik bir atlama robotu 2017 yılında üzerine çalışmaya başlanan bu minik robot mesafe hassasiyeti, çevik ve hızlı zıplama kabiliyeti ile bir çekirge gibi yukarı, aşağı, ileri zıplayabiliyor.

UC Berkeley Biyometrik Laboratuvarı tarafından oluşturulan bu küçük robot bir çekirge kadar sezgisel zıplaya bilmek için rotor tabanlı iticiler ve bouncy bacaklarını kullanıyor. “Arazi Engelleri Üzerinde Uyarlanabilir Hareket” anlamına gelen SALTO Latince atlama anlamına da geliyor. Salto, kanguru ve çekirge gibi hayvanları taklit edecek şekilde tasarlanmıştır.

Tüm atlayışları başarı ile sonuçlandıramayan 100 gram ağırlığına ve 26 santim (10 inç) uzunluğuna sahip Salto tasarımı için ilham alınan hayvanlar kadar etkileyici değil fakat bir metre kadar ileri zıplamayı başardı.

ABD Ordusu Araştırma Laboratuvarı tarafından finanse edilen Salto, farklı görevler üstlenen robotların felaket bölgelerinde, zorlu arazilerde gezinebilecek bir gözetim aracı olarak kullanılabileceği söyleniyor.

Güncel İçerikler