Google, bulut uygulamasının yazılımı için Go dili kullanmayı istiyor

Google’ın tasarladığı ‘Go’ dili günümüzde dünya çapında yaklaşık bir milyon aktif geliştirici ile en hızlı büyüyen dillerden biri. Ancak şirket sıra dilin bulut uygulamalarındaki rolüne gelince dilin gelişmesini hızlandırabileceğine inanıyor. Bunu yapmak için ise şirket, dün Go Cloud’u duyurdu. Temel amaç Go ile bulut uygulamaları oluşturmayı kolaylaştıran yeni bir açık kaynak kütüphanesi ve araçlar kümesi oluşturmak.

Go, geliştiriciler arasında oldukça popüler olarak kullanılsa da şirket dilin bulut hizmetine arayüz oluşturmak için kütüphane özelliğinin eksik olduğunu düşünüyor. Artık geliştiriciler bir bulut sisteminin özelliklerini kullanmak için kendi kütüphanelerini yazmak zorunda kalıyorlar ama kuruluşlar bu sorunun çözülmesini istiyor.

Bunun için ise Go Cloud geliştiricilere blog depolama, MySQL veritabanlı ve çalışma zamanı yapılandırmasını içeren bir bulut API arayüzü sunuyor. Şu anda şirketin odağı AWS ve Google Cloud üzerine kurulu. İlerleyen zamanlarda Google, Go Cloud’a daha fazla özellik eklemeyi ve daha fazla bulut sağlayıcıyı desteklemeyi planlıyor ki bu da uygulama geliştiricilerinin herhangi bir yapılandırmaya gerek kalmadan desteklenen bulutta kolayca çalışabilecek uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyor.

Güncel İçerikler