Cloud Launcher artık GCP Marketplace ile tașınabilir tabanlı uygulamalar ekliyor

Cloud Launcher artık Google Cloud Platform Marketplace ile taşınabilir tabanlı uygulama eklemeye izin veriyor. Cloud Platform Google’ın üçüncü taraf satıcılarının kullandığı bulut tabanlı uygulamaları için yalnızca birkaç tıklamayla verileri Google bulutlarına yerleştirmenize olanak sağlayan bir pazar yeri.

Cloud Launcher içerdiği ticari uygulamaları ile faturalandırma işlemlerini gerçekleştirebileceği ve kullanıcının düzenli bir Google Cloud Platform (GCP) ile birleştireceğini hesaba katmayan Google, sunduğu hizmetleri GCP Marketplace olarak yeniden pazarlamaya karar verdi.

Bununla sınırlı olmayan güncelleme Google kullanıcılarının hem Google Kubernet‘lere kolayca dağıtabileceği hem ticari hem de açık kaynak kodlu taşınabilir tabanlı uygulamaları hizmete ekleyen yenilikleri içeriyor. Bugüne kadar pazarda sadece geleneksel sanal makineler yer alsa da bir çok müşteri uygulamaları için taşınabilir destek arayışındaydı.

Kubernet Engine konteynerlarını yönetmek Google için haklı olarak çok güç olabilir ancak verileri bir Kubernet kümesine yerleştirmek genellikle manuel bir süreç gerektirir. Karmaşık işlemleri basitleştirerek kullanıcı dostu olmayı amaçlayan Google bu işlemleri tek bir tıkla yapabilmeyi vaad ediyor.

Google Cloud ürün yöneticisi Brian Singer, bu entegrasyonu olabildiğince sorunsuz hale getirmek için Kubernetes Engine ekibiyle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Bugün pazarda bulunan çözümler arasında GitLab, grafik veritabanı Neo4j, Kasten veri yönetim hizmeti gibi geliştirici araçları ve WordPress, Spark, Elasticsearch, Nginx ve Cassandra gibi açık kaynaklı projeler yer alıyor.

Güncel İçerikler