Tesla, tedarikçilerinden para iadesi istiyor

İlginç bir hamleyle Tesla tekrar gündemde. Şirket tedarikçilerinden 2016’dan beri yaptığı ödemelerin bir kısmını geri istediğini bildirdi. Wall Street Journal’ın haberine göre elektrikli otomobil üreticisi, kar sağlamak amacı ile geri ödeme talebinde bulunuyor. Yapılan talep ile beraber şirket, bu yılın üçüncü ve dördüncü şirketine karlı girmek istiyor. Tesla bunu sadece kendi operasyonları için değil, aynı zamanda şirket bir yatırım olarak da tanımladı.

Model 3 için aylar süren üretim gecikmeleri ve bir dizi talihsizlikten sonra Tesla, kısa bir süre önce önemli bir işi gerçekleştirdi ve bu ayın başlarında araç için haftalık 5.000 üretim hedefine ulaştı.

Şirket ise yapılan haberler ile ilgili yorum yapmayı reddetti. Ancak tedarikçilerinden para iadesi isteyen Tesla, bunun yanında artık yapacağı ödemelerde indirim de talep etmeyi hedefliyor. Tesla’nın eylemleri ise şirketin zor günlerden geçtiğini gösteren cinste.

Otomobil sektöründe önde gelen üretim danışmanlarından olan Dennis Virag ise Tesla’nın şu anki durumunu ‘Gülünç ve çaresiz’ olarak tanımlıyor ve ekliyor; ‘Tesla’nın şu an kâr amaçlı yaptığı bütün bu eylemler tedarikçilerini zor durumda bırakabilir.’

Güncel İçerikler