Kredi kartı kullanmadan alışveriş yapabilmenizi sağlayan Paidy, 55 milyon dolar yatırım aldı

Paidy, Japonya’da müşterilerinin kredi kartı kullanmadan da internetten alışveriş yapabilmelerine olanak tanıyan bir Fintech şirketi. Geçtiğimiz gün 55 milyon dolarlık C serisi yatırım alan Paidy’nin finansman turu Japon ticaret şirketi Itochu Corporation tarafından yönetildi ve Goldman Sachs da yatırımcılar arasındaydı. Tokyo merkezli startup bugüne kadar aldığı yatırımlar ile yaklaşık 80 milyon dolar değerlendi. Şirket hakkında en dikkat çeken detay ise kurucularından ikisinin yabancı olması. Bu isimler ise Russel Cummer ve Lee Smith.

Paidy’nin kuruluş amacı Japonya’da kredi kartlarının penetrasyon oranının yüksek olması ve haliyle online alışverişlerde kullanım oranlarının düşük olması. Tüketiciler kredi kartı yerine Paidy’i kullanarak kredi kartı ile alışveriş yapma riskinden kurtuluyor. Ardından Japonya’daki birçok ödeme merkezine gidip alışverişleri tutarında nakit para ödüyorlar.

Bu sistem kullanıcılar için oldukça yararlı görünüyor, çünkü kredi kartı sahtekarlıklarından kurtulabiliyorlar. Fakat işletmeler için küçük bir sorun teşkil ediyor, bunun sebebi ise satın alınan malların ödemelerinin geç gerçekleşmesi.

Şirket, kullanıcıların herhangi bir hesap oluşturmadan ya da kredi kartı kullanmadan online alışveriş yapmalarını mümkün kılıyor. Uygulamayı kullanmak için ise mail adreslerini ve cep telefonlarını giren kullanıcılar sms yolu ile kendilerine gönderilen kod ile alışverişlerini doğruluyorlar. Müşteriler her ay yaptıkları tüm alışverişlerin faturalarını ödeme merkezlerine bizzat giderek ya da havale yoluyla ödüyorlar.

Paidy, müşteri tabanını arttırabilmek amacıyla makine öğrenimini kullanıyor. Şirketin şu anda 1.4 milyon aktif kullanıcısı var ve bu sayıyı 2020 yılına kadar 11 milyona çıkarmayı hedefliyorlar.

Güncel İçerikler