Google, Tencent uygulaması WeChat için ilk mini programını duyurdu

WeChat, yüz milyonlarca Çinli kullanıcı tarafından mesajlaşma hizmetinin dışında günlük olarak mobil ve fatura ödemelerinin, yemek teslimatı ve daha birçok hizmeti barındıran platformdur. Uygulamanın operasyonlarını yürüten Çinli şirket Tencent ise geçen yıl WeChat’e mini programlar ekledi ve kullanıcılar bazı uygulamalara Google Play Store ya da App Store’dan indirmeden WeChat’ten ulaşabiliyorlar.

Bu yılın başında ise oyunlar için düğmeye basıldı ve platforma mini oyunlar eklendi. Bunun için ise Tencent, Google ile anlaştı. Google, dün yapay zeka (Al) destekli oyununu duyurdu ve Çin pazarı ile buzlarını eritti. Oyunun ismi ise ‘Guess My Sketch’. Genel olarak Zynga’nın ‘Draw Something’ oyununa benzemesi ise dikkat çekiyor. Oyunculara akıllı telefonlarında veya tabletlerinde bir öğe çizmeleri için sınırlı bir süre veriliyor. Amaç, Google’ın AI yazılımının, çizim bitmeden önce çizimi doğru bir şekilde tahmin etmesini sağlamak.

Bu ortaklık Google’ın yavaş yavaş Çin pazarına geri dönmesini sağlıyor. Bildiğimiz gibi Google, Çin’in sansür şartlarını takip etmemek için 2010 yılında arama motoru ve ilgili hizmetlerini ülkeden çekmişti.  Daha sonra Çin pazarına geri adım atmak için hamlelerini hızlandırdı. Haziran ayında, önde gelen Çin e-ticaret şirketi JD.com’a 550 milyon dolar yatırım yaparak Güneydoğu Asya müşterilerini hedef aldı. Ayrıca, mayıs ayında Google Translate’ten sonra ülkedeki ikinci uygulaması olan depolama yönetimi platformu Files Go’nun Çince bir sürümünü de yayınladı.

Güncel İçerikler