Türkiye’de faaliyet gösteren İspanyol girişim Glovo, 115 milyon Euro yatırım aldı

2015 yılında İspanya’da kurulan, Haziran ayında da İstanbul’da faaliyetlerine başlayarak Türkiye pazarına giren Glovo, 115 milyon dolarlık C serisi yatırım aldı.

Glovo, istediğiniz her ürünü sipariş vermenize veya belirli bir yere ulaştırmanızı sağlayan bir mobil uygulamadır. 1 milyondan fazla kullanıcıya ve 5,600’den fazla partnere sahiptir.

Girişim, Hâlihazırda B serisinde yatırım aldığı RGR Capital ​ve Cathay ​ile ilişkilerini C serisinde de kuvvetlendirirken; Orta Avrupa’nın en büyük halka açık restoran operatörü AmRest​, Avrupalı fonlama şirketleri Idinvest Partners ve GR Capital ile birçok ufak çaplı yatırımcıdan kaynak toplayarak toplam 115 milyon Euro ​yatırım aldı.

Bu yeni yatırım turuyla birlikte, hem sürücüler hem kullanıcılar hem de partnerler için hizmet kalitesini mükemmelleştirme adına, genç girişimin platform optimizasyonu​na ve teknolojik kaynaklarını arttırmaya olanak sağlayacak. Glovo, önümüzdeki aylarda 100’den fazla yeni mühendisi ​takımına katarak Güney Avrupa’nın en etkili teknoloji merkezi hâline gelme yolunda ilerleyecek.

Glovo’nun kurucu ortağı ve CEO’su Oscar Pierre “Bu yeni nakit akışı bize daha büyük bir ivmeyle büyüme olanağı sağlayacağı için çok mutluyuz” dedi ve şöyle ekledi: “Önceliğimiz, teknoloji ekibimize yatırım yaparak platformumuzu iyileştirmeye devam etmek ve üç temel taşımız için pazardaki en iyi servis hâline gelmektir: sürücüler, kullanıcılar ve partner mağazalar.” açıklamasında bulundu.

Bunların yanında Glovo, Niall Wass’ın yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaya başlayacak olmasıyla çok daha güç kazanacak. Uber’de Asya-Pasifik ve Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgeleri SVP’si olarak görev yapmış olan Wass, son bir yıldır da Glovo’ya genişleme stratejisinde danışmanlık yapıyordu.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler