obilet, EarlyBird Venture Capital’den Seri B yatırım aldı

obilet, EarlyBird Venture Capital‘den Seri B yatırım aldı. Yatırım miktarı ve değerlemesi açıklanmasa da, bu yatırım ile birlikte şirket 9 haneli değerlemeye (100 milyon TL+) yükseldiği söyleniyor.

obilet, 2016-2017 arasında %129 yıllık ciro büyümesi gerçekleştirdi. 2017 yılında Deloitte tarafından son 4 yıl içinde %1041 büyüme ile en hızlı büyüyen seyahat-teknoloji şirketi seçilmişti. 2017 yılında 4.1 milyon bilet satışı gerçekleştirdi.

Bilet satışı, trafik, ciro gibi başlıklarda obilet.com rakibi olarak otobüs bileti pazar yeri modelli platformların tümünün toplamından daha yüksek rakamlara ulaştı. Girişimin mobil uygulaması IOS ve APP store’da toplamda 2 milyondan fazla kez indirildi.

Tüm departmanları hızla genişleyen obilet’in aktif çalışan sayısı 80’i aşmış durumda. 100’e yakın otobüs firmasının otobüs bileti satışını gerçekleştiren platform 500’den fazla havayolu firmasını da bünyesinde barındırıyor. obilet.com’un gelişimine katkıda bulunduğu ERP programı ile hali hazırda 45’ten fazla otobüs firması çalışıyor, obilet.com yıl sonuna kadar bu sayıyı 70’in üzerine çıkarmayı hedefliyor. 2018 yılı bilet hedefleri 6 milyonun üzerinde.

obilet.com’un bu yatırım ile birlikte rakamsal olmayan 2 yıllık hedefleri arasında ise, başta Bulgaristan ve İran gibi komşu ülkelerde faaliyete geçmek bulunuyor.

Güncel İçerikler