TTGV tarafından düzenlenen Dijital Sağlık Ideathon’una şimdi başvurun

TTGV’nin 2018 yılında HİT Yatırım Programı ile başlattığı sağlık sektörü odağındaki faaliyetlere Ideathon etkinliği ile devam ediyor.

TTGV, sağlık sektörü ve teknolojileri pazarında fark yaratan yenilikler ve çözümler için 11 Ağustos 2018 Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü’nde bir gün sürecek Ideathon etkinliği ‘Dijital Sağlık’ temasında gerçekleşecek.

Ideathon’a bu bağlantıdan başvurabilirsiniz.

Gerçekleşecek Ideathon ile amaç “Dijital Sağlık” konu başlığında ihtiyaç olarak karşılığı doğrulanmış özgün yenilikçi çözümlerin oluşmasını tetiklemek ve ekosistemde yeni sağlık girişimlerinin filizlenmesine için bir kaynak oluşturulmasına olanak sağlanacaktır. Sağlık sektöründen katılımcılar yaşadıkları ya da gözlemledikleri problemleri ve ihtiyaçları ortaya koyarken, girişim geliştiriciler ise fikrin nasıl bir girişim olacağını simüle etmeye çalışacaklardır. Bu sayede daha ilk günden gerçek anlamda pazarda karşılığı bulunacak ticari ürün fikirlerinin girişimciler tarafından ortaya konulması hedeflenmektedir.

Ideathon’da sağlık sektörü profesyonelleri ile birlikte, yine sağlık sektöründeki ihtiyacı ya da problemi anlamış fakat bunu işe dönüştürememiş uzman, profesyonellerin yanı sıra girişim kurma heyecanına sahip, gelişime açık girişimcilerle aynı ortamda bir gün süre ile birlikte çalışmalarının sağlanması öngörülmüştür.

Uzun vadede Ideathon ve benzeri etkinliklerde oluşturulan fikirleri HİT Yatırım Programında desteklemek isteyen TTGV yeni yatırım fırsatlarını daha erken aşamada etkileyerek, yönlendirme fırsatını sunmayı hedeflemektedir.

Güncel İçerikler