Yerel mağazaların Amazon’la savaşmasına destek veren Pointy 12 milyon dolar yatırım aldı

Pointy, herhangi bir sektörde satış yapan parekendecilere satış kolaylığı sağlayan yeni teknolojosi ile 12 milyon dolar yatırım aldı. Polaris Partners ve Vulcan Capital liderliğinde gerçekleştirilen B serisi yatırım turu sonunda İrlandalı şirket toplam 19 milyon dolar finansman sağladı.

İhtiyacımız olan ürünü yerel pazarda bulamadığımız durumlarda aklımıza ilk gelen çözüm Amazon gibi geniş ürün yelpazesi bulunan e-ticaret sitelerine başvurmak oluyor. Pointy ürünlerin bulunduğu yerel mağazaları online olarak keşfetmeyi sağlamak için web site oluşturmayı kolaylaştıran bulut yazılım çözümü geliştirdi. Özellikle “Pointy Box” donanım aygıtı mağazanın barkot tarayıcısına bağlanarak taranan ürünleri Pointy tarafından desteklenen web sayfasında otomatik olarak yayınlanıyor.

Mağazaların Pointy destekli web siteleri arama motorları için optimize şekilde sunuluyor böylece yerel olarak yaptığımız aramalarda yakın çevrenizdeki mağazaya ulaşmanızı sağlıyor. Popüler olmayan mağazalar çok düşük maliyetle daha fazla satış yapmayı teknolojinin kurtarıcı gücü sayesinde sağlayabilecekler.

Pointy Ceo’su ve kurucu ortağı Mark Cummins, B serisinin büyümeyi hızlandıracağını ve ABD parekendecileri tarafından satışların artması için kullanılmaya başlanacağını söylüyor. Halihazırda yüzde 70’ini oluşturan ABD, Kanada, ingiltere ve İrlanda olmak üzere toplamda Pointy kullanan 5.500 parekendeci bulunuyor.

Cummis ” İnsanlar satın alımlarının büyük çoğunluğunu hala yerel mağazalarla yapıyorlar ancak yerel parekendeciler ürünlerini çevrimiçi platformlarda görünür hale getirmedikleri için kaybettiler bu sorunu onlar için çözüyoruz” diyor. Şirket Google arama devinin yeni See What’s In Store (SWIS) programı aracılığıyla da Google ile ortaklık yürütüyor.

Yerel mağazalar için online satış konsepti kötü bir kabus halini almışken Pointy bu durumu tersine çevirecek gibi görünüyor.

Güncel İçerikler