Fazla yiyecekleri paylaşmayı sağlayan Olio, 6 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın önemli sorunlarından olan “gıda atığı” ile mücadele etmek isteyen gıda paylaşım uygulaması Olio6 milyon dolarlık seri A yatırım aldı.

Yiyeceklere atık olmaktan başka bir yol bulan Olio aynı mahalledeki insanlarla paylaşılmak üzere istenmeyen yiyecek fotoğraflarını listeyerek yayınlamayı sağlayan konum tabanlı bir uygulama ve web sitesi sunuyor.

Olio’nun sınıf farkı olarak tabir edilen toplum yaklaşımının en aza indirilebileceği fikrinden doğmuş olduğundan bahseden kurucu ortak ve CEO Tessa Clarke, gıdaların hane halkı sayısına oranla genellikle boşa harcandığını, gıda üretiminin üçte birinin atıldığını ve evdeki yiyeceklerin bunun yaklaşık olarak yarısını temsil ettiğini söylüyor.

Atık Gıda Kahramanları Programı” olarak adlandırılan Olio, perakendeciler veya yiyeceklerle bağlantılı faaliyet gösteren şirket atıklarının “sıfır gıda atığı” haline gelmesi için Olio platformunu ve topluluğunu kullanmalarını sağlıyor.

Gönüllülerle iş birliği içinde yürütülen uygulama için yeni bir model geliştirdiklerinden bahseden Clarke, yarım milyondan fazla kullanıcıya sahip platformun aktif kullanıcılarının daha profesyonel özelliklere erişim sağlayan bir abonelik için ödeme yapma olasılığını araştırıyor. Uygulamanın üstlendiği toplumsal görev sayesinde 1 trilyon dolardan fazla israfın azalmasına katkı sağlandı.

Giderek artan Dünya nüfusu ile bu israf miktarı kıtlık sebebi olabilir. Önümüzdeki süreçte girişimi neler bekliyor, biz de gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler