CeramicSpeed, yeni zincirsiz bisikletini tanıttı

Bisikletin geleceği şu sıra Almanya’da gerçekleşen bisiklet fuarı Eurobike’da yazılıyor. Etkinlikte CeramicSpeed adlı şirket biniciler için adeta bilim-kurgu filmlerindekileri andıran, devrim niteliğindeki zincirsiz sürüş sistemini tanıttı. Bu sistem güç artışı olmaksızın hızı ve verimi arttırmayı vaat ediyor.

CeramicSpeed, yeni DrivEn sistemini Colorado Üniversitesi makine mühendisliği bölümü ile birlikte geliştirdi. Yenilikçi aynakol, geleneksel zinciri ortadan kaldırır ve bunun yerine pedalların ürettiği gücü ön ve arkaya monte edilen pinyonlar aracılığıyla 21 seramik rulman kullanan bir sistemle değiştirilir. Bu da güç aktarım organıyla ilgili hareketli parçaların sayısını önemli ölçüde azaltır. Yeni prototip sürtünme noktası sayısını sekizden ikiye düşürür ve bu da az kuvvetle hızı arttırmaya yardımcı olur.

CeramicSpeed’e göre DrivEn, yüksek hızlarda daha verimli oluyor. Yeni üretilen bisikletler ile de sürücünün ürettiği gücün neredeyse tamamı doğrudan bisiklete aktarılıyor ve bisikletçilerin hızlanmasına sebep oluyor.

DrivEn sisteminin ne zaman satışa sunulacağı ise şimdilik belirsiz. Ancak bu haber bile bisiklet tutkunlarını heyecanlandırmışa benziyor. Ayrıca bisiklet teknolojisinin inanılmaz yol kat ettiğini gösteriyor. CeramicSpeed ise DrivEn bisikletlerinin göz önünde bulundurmaya değer bir ürün olduğunu gösteriyor.

Güncel İçerikler