TaxScouts, vergi beyannamenizi çevrimiçi hazırlayan startup

İngiltere merkezli startup TaxScouts, vergi beyannamenizi daha az zahmet ile doldurmanız için tasarlanmış çevrimiçi bir hizmettir. Bunun yanında şirket vergi beyannamenizi hazırlamanıza yardımcı olmak için yazılımlarını gerçek muhasebecilerin tecrübesi ile birleştiriyor.

TaxScouts’un kurucu ortağı ve CEO’su Mart Abramov ise TaxScouts‘u şu sözler ile tanımlıyor; “Vergi işleri ile uğraşmak ya da bu iş için bir muhasebeciyi işe almak maddi açıdan sıkıntılı olabilir. TaxScouts ise çevrimiçi uygulaması sayesinde bu süreci otomatikleştiriyor. Sertifikalı muhasebecilerimiz ise tüm bu sürecin içinde yer alıyor; vergi dosyalama işlerini sizin yerinize yapıyor, daha sonra sizinle iletişime geçiyor. Müşterilerimiz bu sayede kişisel muhasebeciliğe ve büyük maliyetler olmadan hepsini yönetmeye yarayan için basit bir araca sahip oluyorlar.”

TaxScouts Ekibi

Abramov müşteri kitlesinin genellikle kendi vergilendirmelerini kendileri yapmak isteyen ve vergi hazırlama konusunda yardım isteyen kişiler olduğunu belirtiyor. Dikkat çeken diğer bir nokta ise TaxScouts’un 99 Euro gibi bir sabit ücret ile çalışması. Ayrıca uygulama size bir gün içinde geri dönüş yapmayı da vaat ediyor. Bunun için ise web uygulaması sayesinde sizden vergi durumunuz, gelir ve giderleriniz hakkında kısa bilgiler istiyor. Bilgilerin yanında, muhasebecilerin göz atması için intifa senetleri ve faturalarınızın resmini de yüklemeniz gerekiyor.

Uzun vadede TaxScouts, İngiltere Gelir ve Gümrük İdaresi ile olan mevcut birlikteliğinin yanında daha fazla veri kaynağına bağlanmayı da içeren otomasyon işlevselliğini geliştirmeyi planlıyor. Bu amaçla şirket 300.000 Euro tohum yatırım aldı. Yatırımcılar arasında ise Picus Capital, Charlie Delingpole ve Charlie Songhurst (Microsoft’un eski kurumsal stratejisti) yer alıyor.

Güncel İçerikler