Mobil reklam platformu App Samurai, mobil oyun stüdyosu Gripati’yi satın aldı

Self-servis mobil reklam platformu ile 52 ülkede reklam verene ulaşan App Samurai, hali hazırda var olan ürünlerini geliştirmeye devam etmenin yanında, 2010 yılından beri aktif olan İzmir Merkezli mobil oyun stüdyosu Gripati’yi bünyesine kattı. Gripati 2013 yılında yayınladığı Dolmuş Driver ile iOS ve Android platformlarında 4 Milyondan fazla indirmeye ulaşmıştı.

Yenilikçi ürünlerden sorumlu Kurucu Ortak Şeyhmus Ölker, Gripati satın almasıyla ilgili egirişim’e şöyle açıklama yaptı: ​“2016 yılında reklam verenler için tüm bariyerleri kaldırma hedefiyle başladığımız bu macera, son yıllarda Fraud ve reklam kalitesinde artan endişelerle birlikte bizi uygulama geliştiriciler ile daha yakından çalışmaya yönlendirdi. Bu bağlamda hem mobil oyunculara ulaşma kabiliyetlerimizi kullanarak değer katacağımız, hem de reklam verenlerimizin bizim sahip olduğumuz trafik envanterlerine arada 3.partiler olmadan ulaşmasını sağlayacak bir işbirliğine imza attık. Türkiye’deki en eski oyun stüdyolarından olan Gripati’nin App Samurai ailesine katılmasından hem çok gururluyuz hem de çok mutluyuz.

App Samurai satın alması için Gripati’nin kurucusu Emre Pehlevan: ​”2010 yılında ilk jetonu attık ve oyuna başladık, yıllar içerisinde birçok bölümü başarıyla tamamladık, bazı bölümleri ise tekrar tekrar oynadık. Çok fazla bölüm sonu canavarı ile karşılaştık ama yılmadık oyuna devam ettik. Şimdi oyuna güncelleme geldi ve artık daha güçlüyüz. Gripati Samurai oldu. Gelişen mobil dünyanın gerekliliklerini yerine getirmek için bundan sonra App Samurai olarak yeni bölümlerde yeni bölüm sonu canavarlarına karşı oynayacağız.” diyor.

Son olarak Şubat ayında yayınladığımız 1 milyon Euro ara tur yatırım haberinin ardından yurtdışında yeni ofisler açarak etki alanını büyütmeye devam eden şirket, Gripati satın almasıyla Türkiye’de İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü ofisini de İzmir’de açmış oldu.

Aldığımız bilgiye göre Gripati’nin tüm kadrosu App Samurai ekibine katılarak, İzmir’deki yeni ofislerinde tüm dünyanın severek oynayacağı mobil oyunlar geliştirecek. Gripati’nin kurucusu Emre Pehlevan’da App Samurai bünyesinde ekibini yönetmeye devam edecek. Hali hazırda mobil Acquisition, Analytics, Development ve Monetization gibi kabiliyetleri bulunan App Samurai’ın bu satın alma ile birlikte oyun geliştirme kabiliyetleri ile çok yakın zamanda mobil oyunlarla karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.

App Samurai mevcut İngiltere, Amerika ve Almanya ofislerine ek olarak önümüzdeki ay İspanya ve Fransa ofislerini de faal duruma getirerek Avrupa operasyonlarını hızlandırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler