Kasaz, İspanya’daki online emlak sorununa çözüm getirmek istiyor

Kasaz, temel olarak online platformda bir mülkün incelenmeye değer olup olmadığını ve ona gelen tekliflere erişmeyi kolaylaştıran bir şirket. Sebastien Marion‘un startup’ı olan Kasaz, İspanya’da emlak piyasasının ihtiyaç duyduğu şeffaflık ve daha iyi bir kullanıcı deneyimini kendine misyon edindi.

Idriss Farhat ile birlikte Kasaz’ın kurucu ortağı olan Marion ise yakın zamanda şirket hakkında bazı açıklamalarda bulundu; ‘İspanya ve Avrupa’nın genelinde emlak aramak genel olarak bir çiledir. Çok fazla uyuşmazlık yaşanan konu vardır ve bu arama dört ayın üzerine çıkabilir. Bir kişi bir daire satın almak istediğinde, ilk olarak önde gelen emlak platformlarına bakar. Fakat İspanya’nın başı çeken emlak platformlarının kalitesi ise maalesef şok edici durumda.’

Kasaz bu soruna bir çözüm olarak şirketlerin tümünü listeler ve potansiyel alıcıları kandırmak için yapılan çift listelemeleri yasaklar. Bu kolaylıkların yanında uygulama müşterilerine çevrimiçi görüntülü rezervasyon yapma olanağı sağlar. Mülkün tanıtım kısmına fotoğraf, video, 3D turlar ve bahsedilen dairenin profesyonelce yazılmış açıklamalarını da sunar.

‘Rightmove ve Zoopla gibi önde gelen İngiliz platformlarıyla karşılaştırıldığında, İspanya’nın platformları on yıl geride kalmış gibi duruyor. Örneğin İspanya’da önemli bir şirket olan Idealista.com’da bir mülkün listesini görüntülemek için 7 kez sayfa değiştirmeniz gerekir. Fakat Zoopla’da bu işlemi sadece 2 kez tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Daha kötüsü, Idealista.com’da mülk bölgesi hakkında hiçbir istatistik, veri, geçmiş satışlar ya da çevre özellikleri hakkında bir bilgiye erişemezsiniz.’

Buna zıt olarak Kasaz, en doğru konum ve mülk bilgilerini sağlamayı vaat ediyor, Marion bilgilerin olmadığı mülkleri platformunda barındırmadığını söylüyor. Site ayrıca, ulaşım bağlantıları, alışveriş, gezi olanakları gibi birçok konu hakkında da genel bilgiler gösteriyor. Mobil uygulama sayesinde çevredeki satılık mülk özelliklerini görselleştirmenize bile olanak tanıyor.

6 ay önce piyasaya sürüldüğünden beri, Kasaz Barselona’daki satışa sunulan mülklerin neredeyse yarısını listelediğini ve 100’den fazla ajansla çalıştığını açıkladı. Startup, kısa bir süre sonra Madrid ile birlikte İspanya’nın geri kalanına doğru genişleme planları yapıyor.

Güncel İçerikler