Danfoss, ABD merkezli startup Nelumbo’nun azınlık hisselerini satın aldı

Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss, ABD merkezli startup Nelumbo’nun azınlık hisselerini satın aldı.

Nelumbo’dan kısaca bahsetmek gerekirse; ısı eşanjörü performansını ve korozyon direncini artıran, benzeri olmayan bir yüzey işleme teknolojisi geliştiriyor.

Danfoss Soğutma Bölümü Başkanı Jürgen Fischer, “Nelumbo ile ortaklığımız, yeni ve yenilikçi teknolojiye yatırım yapma ve daima daha iyi bir gelecek planlama tutkumuzu açıkça ortaya koymaktadır. Bu çok umut vaat eden bir şirket. Nelumbo’nun ısı eşanjörleri ve genişleyen HVAC (ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme) pazarı konusunda sahip olduğu potansiyel bizi heyecanlandırıyor.” dedi.

Nelumbo CEO’su ve kurucularından olan Liam Berryman ise; “Nelumbo ve Danfoss, günümüzde ısı eşanjörlerinden kaynaklanan temel sorunların üstesinden geliyor. Birlikte müşterilere benzersiz fonksiyonlar sunabilir ve bu ürünlerin çıtasını önemli ölçüde yükseltebiliriz. Ortaklığımızın HVAC pazarında kalıcı bir etki yarattığını görmekten büyük heyecan duyuyorum.” dedi.

Bu yatırım Danfoss’a, hızlı büyüyen ısı eşanjörü ürünleri pazarında ilk hamle avantajı ve güçlü bir farklılaşma sağlayacak.

Güncel İçerikler